註冊 登入

結婚一年發現老婆過去想離婚

結婚一年發現老婆過去想離婚 E-mail 此主題給朋友

發現老婆以前搵過SP
個心接受唔到
現在晚晚係公司坐到老婆訓左先反屋企
朝早就等佢起床前反工
1星期冇講過野了

我同老婆係屋企人介紹
果時話佢係乖女拍過幾次拖
點知原來係昆我
我老婆係我初戀,我31歲識佢,33歲就結婚
家下感覺好似比人背判左甘
有冇CHING同SIS可以比意見我
應該點做

引用:
原帖由 JJDOG555 於 2018-4-15 08:26 PM 發表

發現老婆以前搵過SP
個心接受唔到
朝早就等佢起床前反工
1星期冇講過野了

我同老婆係屋企人介紹
點知原來係昆我
我老婆係我初戀,我31歲識佢 ...
唔結都結左, 凡事向好的一面諗,
咁你第一晚係咪好輕鬆? 無咁辛苦咪當賺左囉

無腦死豬西先睇爛果日報
你點發現架?

我諗佢都係想練好啲技術招呼你..... 你同佢過兩招.... 會唔會熟練咗好多.... 佢都係為咗你啫..... 你唔好一味都怪佢呀....哈哈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CharlesB 於 2018-4-15 08:42 PM 發表

你點發現架?
GOOGLE 佢論壇USER NAME

男人女人都有自己嘅過去。

女人搵SP,男人去141,可能只係單純去解決生理需要,未必涉及感情。即使係一個生活簡單嘅乖仔/乖女,都會有冇拍拖但又有生理需要嘅時候,如果唔自慰就會搵外援。

樓主戀愛經驗少,識人唔多,可能比較難理解搵SP呢類人嘅心態。但個人認為,成年人需要為自己所做嘅事承擔後果,佢當初搵SP就要有心理準備更難搵一個能夠接受自己過去嘅人,或者被揭發後比人飛。

至於算唔算背叛另一半,視乎呢件事係咪你哋交往期間內發生。

引用:
原帖由 JJDOG555 於 2018-4-15 08:26 PM 發表

發現老婆以前搵過SP
個心接受唔到
朝早就等佢起床前反工
1星期冇講過野了

我同老婆係屋企人介紹
點知原來係昆我
我老婆係我初戀,我31歲識佢 ...
「好似俾人背叛」,即係呢件事係喺你太太識你之前發生。如果係咁,你嘅困境可以咁樣拆解:

關鍵之一係心理層面:

你太太拍過幾次拖,即係佢以前都鍾意過其他男人。曾經鍾意過幾個人,或曾經多幾個性伴,只要佢識你後對你忠誠,心理上其實係冇分別。

另一個關鍵係生理層面:

佢以前拍得拖,你都預咗佢有性經驗。同幾個男朋友做過,或多幾個性伴,只要係安全性行為,生理上其實係冇分別。

所以,你太太係咪曾經揾過性伴,心理上同生理上其實同你之前認識嘅佢係冇分別。

既然無分別,就無需要介意。介意只係因為你有心魔。

其實人的過去不重要,最重要現在。

重要的是,她嫁的是你,選擇過一生的人是你。你應該 覺得高興和自豪吧。 我相信你妻子沒有以前的經歷,沒有遇到過去的人, 不會成就今日的她,所以你要理解她的過去。

我寫了一本名為<眼睛>的小說, 內容是講述一宗與瞳孔析別技術相關的連環兇案, 每宗兇案的死者瞳孔都會被齊口切掉,手法專業.兇案表面與科研公司瞳孔析別技術有關,背後原來涉及一個極巨大的陰謀...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蜉蝣有夢 於 2018-4-15 09:36 PM 發表

男人女人都有自己嘅過去。

女人搵SP,男人去141,可能只係單純去解決生理需要,未必涉及感情。即使係一個生活簡單嘅乖仔/乖女,都會有冇拍拖但又有生理需要嘅時候,如果唔自慰就會搵外援。

樓主 ...
31歲先有拖拍,多數都係有啲問題。你算係覆得相當客氣。

引用:
原帖由 阿華留言 於 2018-4-15 11:00 PM 發表

「好似俾人背叛」,即係呢件事係喺你太太識你之前發生。如果係咁,你嘅困境可以咁樣拆解:

關鍵之一係心理層面:

你太太拍過幾次拖,即係佢以前都鍾意過其他男人。曾經鍾意過幾個人,或曾經多幾個性 ...
華哥,之前我個post你就中肯啲
不過其他人就乜野二手貨 水泡呢啲野
通通廢話啦!
想搵SP嘅男人係垃圾
因為為免費
我到呢刻都係咁講!
叫雞啦!
連叫雞錢都比唔起
仲有咩資格講中出負責?
我幾時都咁講
呢啲野只要以後唔會再犯
我既然接受咗
我會承擔

不過樓主就唔同
係老婆之前無對佢講過去
只要佢以後忠誠
我唔覺得有乜問題
呢關係難過架
時間啦

引用:
原帖由 阿華留言 於 2018-4-15 11:21 PM 發表

31歲先有拖拍,多數都係有啲問題。你算係覆得相當客氣。
多數啫,就算有問題都必未關人品事,只係戀愛經驗太少,新手遇到老手,好易鑽牛角尖,所以花多些時間去了解對方、調整自己嘅觀念同睇法先結婚會好啲,又因為需要時間,年紀有番咁上下先拍拖會輸蝕啲。

回覆 引用 TOP

引用:

發現老婆以前搵過SP
個心接受唔到
朝早就等佢起床前反工
1星期冇講過野了..
有性冇愛冇問題丫, 事情都過去左, 你覺得佢而家同你從一而終就得,

check 到 user id 唔代表真係佢, 你諗清楚接受既話亦唔駛去問係唔係..知黎有乜用..

好地地睇佢D野做乜, 煩惱自招啦.

goggle user name 咁都發現到

接受唔到咪分

回覆 引用 TOP

如果係未結婚前就算啦⋯⋯誰沒有過去..

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。