註冊 登入



打印

[婚紗攝影] 影韓式婚紗 T開頭公司 影後感

影韓式婚紗 T開頭公司 影後感 E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
今次韓國影完婚紗啦,當初係韓國節目「我們結婚了」睇到就開始留意韓國婚紗

我係香港有見到好多間代辦同係婚展都有好多去韓國影婚紗,果次婚展除左去好出名幾間,咁岩見到一間Tiffany blue底色 既韓國本地公司。傾左成兩個中至於最後點解揀左T 公司,我係呢一年下問左好多間,佢地係裡面最有耐性而且係韓國本地公司,不論我們前前後後問幾多問題,佢地都唔會唔耐煩。

動態側拍影片真係好正唔係用相整MV!

拍攝前一個禮拜,會SD行程表到我地EmaiL。

3/22翻譯約2:30係飯店一樓等,之後一齊搭車去銀行換錢,換完再搭車去婚紗店試穿,全程大約試穿約1個半小時。我總共試穿左四套白紗可以揀兩套、禮服係試穿兩套揀一套,MINI DRESS 用圖片揀。我老公都係試穿四套。


3/23 早上8:30,翻譯到飯店接我們一同搭車到美容室Cenchrea,係韓國係幾出名專做明星,再見到滿^化妝品,超厲害。因為我眉毛很粗,彩妝師仲貼心幫我修眉,化完妝去地下室SET頭髮。

12點到攝影棚《MAY STUDIO》現場每個景都好鐘意
攝影師會先同我們溝通,有D動作當然要想像自己演戲,哈哈∼
接下來揀想要拍攝既場景,揀完後,幫我地排序拍攝。每個場景動作,攝影師都會示範一次,我們再照做,完全唔洗用腦力
我自己仲帶左兩個小道具,其中一個拍完之後,攝影師透過翻譯問我可唔可以送比佢拍攝過程中會有姨母全程跟著幫拉裙、幫妳換髮飾,需要露腳就會幫妳換鞋,一拍完幫妳換回高跟拖鞋,也感受到韓國姨母貼心。

等左一星期就收到原檔了。有成1,050張

[ 本帖最後由 kittyshek 於 2018-4-14 04:35 PM 編輯 ]



實用相關搜尋: 結婚 婚紗 禮服 攝影 美容 化妝 結婚 銀行

回覆 引用 TOP

👍靚


熱門搜尋: 化妝 瘦面 eyeliner

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]



重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Right Reserved.
版權所有,不得轉載。