註冊 登入

通淋巴去唔去到水腫?

通淋巴去唔去到水腫? E-mail 此主題給朋友

我自己有d水腫,聽d美容院既姐姐話通淋巴就會去水腫,其實係咪真架?

回覆 引用 TOP

我姐夫做醫生,佢話其實通淋巴去唔到水腫架

同埋唔係痛就有用,有效既輕輕按都可以通到

我做過好多次 除左痛之外 唔覺得去到水腫

係有d效, 不過多飲水+少食味濃/咸的食物吧! 出去通淋巴通得幾多次? 日日去?

引用:
原帖由 Kayla.l 於 2018-2-12 01:22 AM 發表

我做過好多次 除左痛之外 唔覺得去到水腫
同是天涯~
好彩我未買package我話考慮下先~
咁你點樣去水腫呀sis?

熱門搜尋: 學英文 degree 補習老師 升學
引用:
原帖由 RReenn 於 2018-2-12 10:02 AM 發表

係有d效, 不過多飲水+少食味濃/咸的食物吧! 出去通淋巴通得幾多次? 日日去?
我都頂唔順日日去啦~
日日滿清十大酷刑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 駱駝牌 於 2018-2-11 11:29 PM 發表

我姐夫做醫生,佢話其實通淋巴去唔到水腫架

同埋唔係痛就有用,有效既輕輕按都可以通到
其實個度美容院姐姐話叫我試下,按左我兩下都叫佢停,我都唔係好受到痛,所以好彩未買package,sis你姐夫有無咩方法去水腫架?

引用:
原帖由 抹茶主席 於 2018-2-12 07:19 PM 發表

其實個度美容院姐姐話叫我試下,按左我兩下都叫佢停,我都唔係好受到痛,所以好彩未買package,sis你姐夫有無咩方法去水腫架?
我係瘦既,BMI得17,18,但d按摩姐姐都話我要通多d淋巴,話我好塞。所以不能盡信。有冇試過岩盤浴/汗蒸? 定期出下汗幾好架~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 抹茶主席 於 2018-2-12 07:17 PM 發表

同是天涯∼
好彩我未買package我話考慮下先∼
咁你點樣去水腫呀sis?
冇特別架 都係飲下意米水

回覆 引用 TOP

痛到叫救命, D呀姐次次都話你塞, 度度都塞, 都唔知真唔真, 我又唔識

引用:
原帖由 袋鼠人 於 2018-2-13 10:25 AM 發表

痛到叫救命, D呀姐次次都話你塞, 度度都塞, 都唔知真唔真, 我又唔識
如果痛就真係塞

熱門搜尋: 化妝學校 wedding 新娘化妝 婚禮 婚紗晚裝 粉底 證婚

回覆 引用 TOP

我講下自己先,
我好鍾意去通淋巴,
第一次通時真係好痛,但做左幾次就唔痛,
我仲覺得好舒服,通完個人輕鬆哂,
而我覺得真係有效去水腫,特別明顯係小腿,
以前未戒甜品及凍野時,個人都真係較水腫,
而家健康飲食+運動+每月一次通淋巴
身材真係可以KEEP得好好

有圖有真相!
引用:
原帖由 橘子醬 於 2018-2-13 01:14 PM 發表

我講下自己先,
我好鍾意去通淋巴,
第一次通時真係好痛,但做左幾次就唔痛,
我仲覺得好舒服,通完個人輕鬆哂,
而我覺得真係有效去水腫,特別明顯係小腿,
以前未戒甜品及凍野時,個人都真係較水腫,
而家健康飲食+運動 ...
其實有運動已經有通淋巴

回覆 引用 TOP

如果易水腫既話,唔好食咁咸既野同埋飲多d水,我個fd一m到就真係腫到眼都腫埋🙈🙈🙈

熱門搜尋: 髮尾油 洗頭水 shampoo
引用:
原帖由 Abbey29 於 2018-2-14 04:03 PM 發表

如果易水腫既話,唔好食咁咸既野同埋飲多d水,我個fd一m到就真係腫到眼都腫埋🙈🙈🙈
戒凍野都有幫忙喔

熱門搜尋: 估價 股票即時報價 物業按揭 信用卡優惠 牛熊證
 23 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。