註冊 登入

男朋友俾人抄牌

男朋友俾人抄牌 E-mail 此主題給朋友

話說有一次同男朋友去一間餐廳食飯,男朋友預先用自己電話號碼book好枱,埋單結帳時有一個女侍應來收錢,個女侍應放低張單然後就行咗去,個銀碼係$497男朋友就放低左$500, 然後琴埋左張單,打算唔使找,所以我哋就起身離開, 個女侍應就行埋嚟,亦都冇打開張單睇我哋俾幾多,就講多謝晒拜拜...呢個時候我男朋友就同佢講左一句你都未睇裏邊有冇錢,如果我冇俾錢你點算?個女侍應先至識得打開張單睇下,當其時見個女士應面紅紅好尷尬咁對住我男朋友笑一笑.....過了兩三天之後,有一日我順手攞起男朋友電話睇既時候,突然彈來一個WhatsApp,只有電話號碼內容係說那天真的謝謝你,我睇佢WhatsApp頭像, 原來係那晚晚餐那個女侍應,我即刻delete左佢然後back list埋佢,我唔敢話比男朋友聽呀,大家知唔知個女仔係咪有個目的呢?我又應唔應該話返比男朋友聽?我想投訴嗰間餐廳啊又可唔可以呢?電話號碼呢啲唔係私隱嚟嘅咩?

"冇打開張單睇我哋俾幾多,就講多謝晒拜拜"
美加多數都係咁
不過喺香港我就唔會擺低錢就走咗去

引用:
原帖由 箍麻 於 2018-1-10 03:57 PM 發表

"冇打開張單睇我哋俾幾多,就講多謝晒拜拜"
美加多數都係咁
不過喺香港我就唔會擺低錢就走咗去
乜你答非所問㗎

我會用男朋友個電話打返比佢問邊位

引用:
原帖由 呢個肥肥BB 於 2018-1-10 03:45 PM 發表

話說有一次同男朋友去一間餐廳食飯,男朋友預先用自己電話號碼book好枱,埋單結帳時有一個女侍應來收錢,個女侍應放低張單然後就行咗去,個銀碼係$497男朋友就放低左$500, 然後琴埋左張單,打算唔使找,所以我哋就起身離開, 個女侍應就行埋嚟,亦都冇打開張單睇我哋俾幾多,就講多謝晒拜拜...呢個時候我男朋友就同佢講左一句你都未睇媄鉿傖N錢,如果我冇俾錢你點算?個女侍應先至識得打開張單睇下,當其時見個女士應面紅紅好尷尬咁對住我男朋友笑一笑.....過了兩三天之後,有一日我順手攞起男朋友電話睇既時候,突然彈來一個WhatsApp,只有電話號碼內容係說那天真的謝謝你,我睇佢WhatsApp頭像, 原來係那晚晚餐那個女侍應,我即刻delete左佢然後back list埋佢,我唔敢話比男朋友聽呀,大家知唔知個女仔係咪有個目的呢?我又應唔應該話返比男朋友聽?我想投訴嗰間餐廳啊又可唔可以呢?電話號碼呢啲唔係私隱嚟嘅咩?
睇人電話好賤格。

可以去餐廳投訴佢,客人的電話可以咁樣比佢隨便搔擾架咩?

引用:
原帖由 samstan2012 於 2018-1-10 05:03 PM 發表

可以去餐廳投訴佢,客人的電話可以咁樣比佢隨便搔擾架咩?
你唔俾係佢男友搵人先

[img][/img]
引用:
原帖由 冬不甩 於 2018-1-10 17:09 發表

你唔俾係佢男友搵人先
點搵?

😷講俾您男友知…反面都似😷

回覆 引用 TOP

理論上樓主可以投訴,但從第三者角度(而且係男人既角度)黎睇,呢個行為非常小家兼冇品,單係私自用男友個電話black list人已非常不可取......真係有條刺喺心入面的話,建議最好三口六面先同你男朋友溝通一下先......

引用:
原帖由 呢個肥肥BB 於 2018-1-10 03:59 PM 發表

乜你答非所問㗎
有D你可能覺得好奇怪既舉動, 有時其實係小事一樁
反而當日你男友撩佢講野, 可能係有心引佢注意自己都唔定

另外, 你覺得係侍應利用餐廳系統不當咁得到你男友電話號碼
呢個可能性當然有
但亦有可能係你男友之後再有去過嗰間餐廳揾佢都唔定

建議你查清楚D先

你好撚賤 港女

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 呢個肥肥BB 於 2018-1-10 03:45 PM 發表

話說有一次同男朋友去一間餐廳食飯,男朋友預先用自己電話號碼book好枱,埋單結帳時有一個女侍應來收錢,個女侍應放低張單然後就行咗去,個銀碼係$497男朋友就放低左$500, 然後琴埋左張單,打算唔使找, ...
有機會係男方搵對方先

你唔好同男朋友提啦 如果佢唔知呢件事 你用男朋友手機唔應佢 相信個女仔都唔會厚面皮到問「點解你唔回我嘅?」
同埋個女仔 話「那天」真的「謝謝你」其實仲有邊天?仲要有幫助到佢? 好大機會個女仔想借個日黎同你男朋友開話題

你咁做好傻,果個女咁夠膽咁揾你男友,未必就此收手,到時男友就覺得你做多咗。你咁做我相信個待應令你覺得有危機嗎?
如你真係好嬲,不如去揾她了解兩句,好過投訴人令人家失去工作,可能後生女唔太識諗。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。