註冊 登入

幾年婚姻,點樣留住老婆的心 香討焦點

幾年婚姻,點樣留住老婆的心 E-mail 此主題給朋友

同老婆結婚幾年

由恩愛變陌生
以前日日放工摟摟錫錫 而家講一句都好似嫌多

其實我都知時間一耐就會淡 淡左就變親情
但而家連親情都好像冇埋

每晚佢都會自己係客廳到禁電話
我唔知佢係同屋企人傾定同第2個男人傾

但我最想既係想挽救呢十年婚姻,唔想佢變心
請問可以點做?

引用:
原帖由 kenhoo 於 2018-1-9 11:55 AM 發表

同老婆結婚幾年

由恩愛變陌生

但而家連親情都好像冇埋

我唔知佢係同屋企人傾定同第2個 ...
沒有小朋友 ?
有閒錢放個假同老婆去旅遊充下電啦

回覆 引用 TOP

哇..好男人...不過我話你知, 如果人要出軌, 你點救都冇用! 呢個係你命運

引用:
原帖由 kenhoo 於 2018-1-9 11:55 AM 發表

同老婆結婚幾年

由恩愛變陌生

但而家連親情都好像冇埋

我唔知佢係同屋企人傾定同第2個 ...
大家尋找新o既共同興趣?

回覆 引用 TOP

好簡單,拍拖個時點追求佢就再做一次

回覆 引用 TOP

結左十年,淡左好正常,如果你想繼續段關係,你應該花多啲心思維持,同埋想問你地有冇子女?

結婚耐咗喺會淡架啦,咁當你有事你老婆有無好關緊你,有無關心過你先。
有時大家都需要空間,如果你真喺check到佢喺變咗心H,真喺好難再架啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一雙手. 於 2018-1-10 03:00 PM 發表

結左十年,淡左好正常,如果你想繼續段關係,你應該花多啲心思維持,同埋想問你地有冇子女?
有子女
佢就係經常話要照顧子女而唔同我去二人世界
我有時會覺得係退卻我既藉口
佢而家言談之間仲嫌我年紀大 嫌我甩頭髮 話人地老公不知幾"精壯"
我聽完真係勁UN耳 我都只係40+咋
我性能力係有D衰退 但有咩辦法 個個男人老左都係咁架啦

引用:
原帖由 kenhoo 於 2018-1-11 11:29 AM 發表

有子女
佢而家言談之間仲嫌我年紀大 嫌我甩頭髮 話人地老公不知幾"精壯"
我性能力係有D衰退 但有 ...
反省下自己有咩不足
唔係一句所有男人都係咁㗎啦
你係咁H心態H話,婚姻只會越來越淡
先講外表, 無論男人女人都好,結咗婚之後都要努力keep住個外型, 因為人都係視覺動物鍾意睇靚嘢
如果係甩頭髮、性能力不足, 就檢討下自己生活習慣及 調理下身體, 或者食下啲 維他命保健產品

回覆 引用 TOP

當再追佢一次吧啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kenhoo 於 11-1-2018 11:29 AM 發表

有子女
老婆覺得唔被愛就會出現避你既行為。好快唔係佢出軌就係你

回覆 引用 TOP

其實樓上講得啱 樓主應該花多d心思同佢重燃激情
兩個人去下旅行咁都唔錯

咁仲約佢行街睇戲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 異域的主題 於 2018-1-12 10:33 AM 發表

其實樓上講得啱 樓主應該花多d心思同佢重燃激情
兩個人去下旅行咁都唔錯
問題係樓主講佢老婆都唔so佢,我諗係因為樓主甩皮甩骨...
樓主應該做下唔同運動,保持返體態同健康,變返靚仔大叔先再講
同埋做多D運動可以KEEP到性能力,到時你想趕老婆走都趕唔到

引用:
原帖由 kenhoo 於 2018-1-11 11:29 AM 發表

有子女
重點係

點解你老婆會知人地老公有幾精壯

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。