註冊 登入

7年既婚姻!就咁完!

7年既婚姻!就咁完! E-mail 此主題給朋友

同老婆终於完、唉……唔好成日話男人偷食、女人都會、乜叫偷食行遠D、佢可以偷食到去台灣比台灣仔食!!"依架留抵2個小朋友跟我、日後我都唔知点同小朋友解釋。

引用:
原帖由 HO0316 於 2017-12-7 02:20 AM 發表

同老婆终於完、唉……唔好成日話男人偷食、女人都會、乜叫偷食行遠D、佢可以偷食到去台灣比台灣仔食!!"依架留抵2個小朋友跟我、日後我都唔知点同小朋友解釋。
女人婚外情大多是對婚姻不滿,長期不能滿足所致,多客觀地自我反思,才能發現問題的真正原因。

引用:
原帖由 what2believe. 於 2017-12-7 08:38 AM 發表

女人婚外情大多是對婚姻不滿,長期不能滿足所致,多客觀地自我反思,才能發現問題的真正原因。
真正原因…係女人不知足、外面的男人又花言巧語,把口朗過油嚟.

引用:
原帖由 HO0316 於 2017-12-7 02:20 AM 發表

小朋友大個咗自然明白一切,
但唔好係小朋友面前唱衰佢媽。
加油、撐住,c兄。

引用:
原帖由 87er 於 2017-12-7 08:49 AM 發表

真正原因…係女人不知足、外面的男人又花言巧語,把口朗過油嚟.
女人如果對婚姻滿意滿足,很少會因外面男人的花言巧語而出軌。

我心身都好攰、、、唉……成晚冇訓、眼光光等天光!!小朋友一起身!!問媽咪去左邊!!個下D淚水忍唔住!流下男兒淚!2個小朋友都話爸爸唔好喊啦、係唔係我地唔乖所以喊、我只好話爸爸唔夠訓咋冇乜野、2個小朋友冇追問媽咪啦!到聽日再問我真係唔知點話佢2個知!媽咪去左邊好……有冇人可以教下我點同2個,小朋友講?

引用:
原帖由 HO0316 於 2017-12-7 10:51 AM 發表

我心身都好攰、、、唉……成晚冇訓、眼光光等天光!!小朋友一起身!!問媽咪去左邊!!個下D淚水忍唔住!流下男兒淚!2個小朋友都話爸爸唔好喊啦、係唔係我地唔乖所以喊、我只好話爸爸唔夠訓咋冇乜野、2個小朋 ...
台灣仔同佢玩下翩A你老婆好快就會返薇D你,記住覆水難收,唔好再要佢,女人行得偷食呢步就肯定已經唔愛你,你原諒左呢次,好快有下一次。

引用:

要直講同仔女,最緊要講事實。

引用:
原帖由 what2believe. 於 2017-12-7 09:14 AM 發表

女人如果對婚姻滿意滿足,很少會因外面男人的花言巧語而出軌。
"很少"即係有,
六合彩唔中,呢D就中,
加上感情始終有脆弱的時候。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xjeff 於 2017-12-7 12:09 PM 發表

要直講同仔女,最緊要講事實。
直接講媽媽有.第二個?

熱門搜尋: 尿片 妊娠紋 超聲波
引用:
原帖由 HO0316 於 2017-12-7 10:51 AM 發表

我心身都好攰、、、唉……成晚冇訓、眼光光等天光!!小朋友一起身!!問媽咪去左邊!!個下D淚水忍唔住!流下男兒淚!2個小朋友都話爸爸唔好喊啦、係唔係我地唔乖所以喊、我只好話爸爸唔夠訓咋冇乜野、2個小朋 ...
樓主,我冇經歷過,
但都感覺到你的痛苦。
結婚七年,子女都唔大,
正係黐住媽咪的年紀,
日日唔見爸都唔覺點,
夜夜唔見媽就可憐,
呢個時候抛夫棄子,
呢個女人的心腸比鐵更硬,
返來住都唔方住得耐。
樓主,可唔可叫老婆日日打電話比仔女,
仔女亦打比佢,
逐D逐D少D打,
等子女慢慢適應冇阿媽的日子,
不過子女一定問媽幾時返來?
或者一野同佢斷絶來往,
同子女相處開心D,
帶佢去吃、玩,買玩具比佢,
將心分散,等佢慢慢忘記,
你亦不要提佢媽任何嘢。
細佬哥有個令佢開心的爸,
好快忘記媽。
所以,你而家最主要令佢兩個開心先.

至於你的傷心,
要找新目標先可以醫得好,
有"新"先會忘"舊"。

引用:
原帖由 87er 於 2017-12-7 12:47 PM 發表

樓主,我冇經歷過,
但都感覺到你的痛苦。
結婚七年,子女都唔大,
正係黐住媽咪的年紀,
日日唔見爸都唔覺點,
夜夜唔見媽就可憐,
呢個時候抛夫棄子,
呢個女人的心腸比鐵更硬,
返來住都唔方住得耐。
...
多謝你!
依一刻我真係好攰!!全身負能量!!
要佢2個慢慢忘記媽媽條路好漫長!!
短時間要做既野有限!!
我想佢地媽媽唔會打來多!!
琴晚吵到火红火緣!!
最後比我趕左出門!!

引用:
原帖由 HO0316 於 2017-12-7 01:04 PM 發表

多謝你!
依一刻我真係好攰!!全身負能量!!
要佢2個慢慢忘記媽媽條路好漫長!!
短時間要做既野有限!!
我想佢地媽媽唔會打來多!!
琴晚吵到火红火緣!!
最後比我趕左出門!!
要佢2個忘記阿媽,
最主要你的態度點對小朋友,
令小朋友開心就快D,
令佢覺得冇阿媽亦好開心,
當然小朋友的性格亦好大關係。
小朋友面前千祈唔好流馬尿,
要就去菮,
仲要抹乾淨先好出來。
亦唔好同老婆大吵大鬧了,
要走,留不住,
要來,擋不住,
隨緣吧!
比子女見到,
雖然唔識點表達,
但佢兩個見到,好唔開心的。
c兄,撐住呀!
佢兩個好需要你。

引用:
原帖由 HO0316 於 2017-12-7 12:30 PM 發表

直接講媽媽有.第二個?
當然,事實唔怕講,他們亦有權知

熱門搜尋: 投資 保險公司 財務公司 牛熊證 旅遊保險 創業基金
同佢地講媽咪有的事要去第二度探親....所以要乖乖地

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。