註冊 登入

成日叫我買野覺得好反感 香討焦點

成日叫我買野覺得好反感 E-mail 此主題給朋友

我有1個6年女朋友
我地開頭食飯去玩等等,邊個比都冇所謂
我有錢都會同佢癲
買野比佢後來佢欠卡數,還清又欠過還清又欠過,欠幾萬基本上佢都冇乜錢
2前我有幾多錢都拎黎拍拖
依2,3年人大左開始覺得唔可以再唔諗將來,要學識儲錢依家我每個月儲錢既比率越黎越高
所以出街拍拖既次數都越黎越少
我地依家出街所有費出都係我出
但係佢成日都叫我買野
每個月都叫我買,有時1,2千有時2,300
知我越儲越多錢就叫我買貴野
因為我儲錢既比率越黎越高,我本身又冇乜慾望,好少買野
岩岩又同佢嘈
交依家本身感情都開始淡。。。依家都係1個月見2,3次到我覺得好煩,拍拖成日買野買野
唔係老馮架,出一次街都用1000啦基本
我都唔知想講乜
咁拍拖我真係寧願唔9拍

認同

回覆 引用 TOP

6年又同你上床,洗你少少錢你都吾捨得

應該決斷分手,揾嗰另外一個

我一向唔會同窮的女人交往,因為你不會知道她同你一齊,係愛你定係缺錢,而且窮亦反映她的智慧工作能力理財個人紀律都係不合格,不是理想伴侶

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧
引用:
原帖由 kimmy140 於 2017-11-13 09:20 PM 發表

你呢類人抵畀人當係私雞!

無錢又要買野,死症嚟喎,分手仲舒服啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kimmy140 於 2017-11-13 09:20 PM 發表

依家我都係交功課咋,你估好想扑咩
再講,我洗既錢夠找依條數,咁岩聽未
不過我覺得拍拖唔係咁計
我想你開心買禮物梗係冇問題啦
但係成日都話買,買極都買唔完
女朋友既物質需求唔係男朋友負責架

佢有無做野 點解成日都無錢 要人買

引用:
原帖由 lokisilver. 於 2017-11-13 09:24 PM 發表

應該決斷分手,揾嗰另外一個
再咁維持落去,真係單身好過。。。。
一齊好似為左掠水咁
初初都唔係咁既

熱門搜尋: 銀行估價 旅遊保 保險公司 醫療保險
引用:
原帖由 1968HK 於 2017-11-13 09:38 PM 發表

我一向唔會同窮的女人交往,因為你不會知道她同你一齊,係愛你定係缺錢,而且窮亦反映她的智慧工作能力理財個人紀律都係不合格,不是理想伴侶
如果一開頭識佢係咁當然say no啦
唉,我都講過好多次叫佢攪掂條卡數先再碌
佢自己都係繼續碌,冇錢想要咪叫我買
我真係唔明啲女人。。。物質真係咁重要咩
又唔係明星

引用:
原帖由 chloe' 於 2017-11-13 11:22 PM 發表

佢有無做野 點解成日都無錢 要人買
找卡數咪冇錢囉
找左啲卡數,又碌過
前排我生日,食飯都係我自己比
生日禮物都冇
就到佢生日啦,又計劃緊唔知咩名貴物體啦
咁一齊真係好無癮

如果你唔滿意現況,你可以分手,搵另一個獨立自主肯aa既女朋友。
你女朋友亦冇錯,係物慾大左d,但她都陪左你6年,做男人唔應該太計較付出多d,有時施比受更幸福

引用:
原帖由 破世道 於 2017-11-13 11:28 PM 發表

找卡數咪冇錢囉
找左啲卡數,又碌過
前排我生日,食飯都係我自己比
生日禮物都冇
就到佢生日啦,又計劃緊唔知咩名貴物體啦
咁一齊真係好無癮
你女友完全無理財觀念 同佢一齊你都好難草到錢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 破世道 於 2017-11-13 08:20 PM 發表

我有1個6年女朋友
我地開頭食飯去玩等等,邊個比都冇所謂
我有錢都會同佢癲
買野比佢後來佢欠卡數,還清又欠過還清又欠過,欠幾萬基本上佢都冇乜錢
2前我有幾多錢都拎黎拍拖
依2,3年人大左開始覺得唔可以再唔諗 ...
飛撚左佢啦。呢的女人點對一世。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。