註冊 登入

[其他] 【Mama Tries First】Chicco Natural Sensation沐浴油 – 試用分享

本主題由 Discuss活動大使 於 2017-10-12 09:55 AM 設置高亮

【Mama Tries First】Chicco Natural Sensation沐浴油 – 試用分享 E-mail 此主題給朋友

【Mama Tries First】免費試用Chicco Natural Sensation沐浴油 - 招募活動中被揀選的30位會員,請於10月12日至25日期間在此帖分享試用後感受,分享最好的5位會員,將獲得$300 Chicco 現金

分享內容不限,但需根據以下指定格式及要求:
-   最少包含1張相片作分享
-   報告範疇不限,但建議最少包括以下兩點描述:保濕潔淨

招募活動詳情: http://ladies.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26950307

Chicco Natural Sensation沐浴油200ml (價值: $168)

Chicco Natural Sensation沐浴油含天然甜杏仁油成分,不含礦物油。可細緻溫和的清潔寶寶的肌膚與頭髮,且深度滋潤肌膚,保持肌膚彈性不油膩,形成保濕鎖水膜,極溫和潔淨配方,維持肌膚水油平衡;特別適合乾性肌膚及初生寶寶使用。直接倒入浴盤乳化溶解,像泡牛奶浴一般,使用後非常保濕而無油膩感,可天天使用,給予寶寶最貼近肌膚的呵護及香氣帶來的幸福。

細則及條款:
- 香港討論區 (下稱:主辦機構) 為活動主辦機構。
- 是次活動分享產品試用日期為2017年10月12日至10月25日(23:59分截止)。
- 得獎結果將於試用分享活動完結後的兩星期內公佈。
- 每人每個地址只限登記一次,所有重複之登記即作廢而不另行通知。
- 主辦機構將選出30名會員作試用,並會在2017年10月6日PM通知。
- 試用品將以平郵方式寄出,主辦機構不會承擔任何寄失風險,亦不會補寄。
- 試用品不得轉讓、退換、兌換現金或任何其他產品。
- 主辦機構會選出的最佳試用分享,並會PM通知優勝者領獎。
- 參加者應為香港居民及持有效身分證,所登記的郵寄地址只限香港地區。
- 如對產品有任何查詢或疑問,請直接與贊助商聯絡,主辦機構恕不代為處理相關事宜。
- 徵集之個人資料,會遵守香港法例第486章《個人資料(私隱)條例》的要求作維護及使用。
- 如有任何爭議,主辦機構將保留最終決定權。
- 查詢電郵:event@discuss.com.hk

回覆 引用 TOP

好開心香討終於都有BB產品可以試用,收到試用試品時我「嘩」左一聲,無諗過畀人試用H沐浴油都幾大枝喎!

一路幫阿仔揀搽上身啊、面H產品都比買畀自己用H小心,自己用H普通一枝幾十蚊沐浴露就算,但小朋友皮膚嫩,一唔啱用隨時起哂粒粒周身痕,影響外觀不特止,抓到損哂流血都試過,睇到都心痛死。

今次CHICCO呢枝係沐浴油,我之前用開都係shower gel, shower oil都係第一次用,對呢類試品無咩概念。

唧出嚟時我有特登聞下,只有一種好清淡H香甜味,同埋點捽都無咩泡。

由於阿仔都唔係小BB架喇,今年2歲H佢會周圍郁出好大汗,我開頭見枝油捽唔起泡都有啲擔心唔夠乾淨,同埋怕沖完唔知會唔會好油立立咁。說明書話唔使過水,不過我覺得for初生BB用,滴幾滴落成盤沖涼水就梗係唔使過。而我係直接搽落阿仔身,所以會幫佢過水。

過完水,身上無咩香味留底,抹乾身摸摸佢,唔立,觸感都幾柔潤,保濕效果唔錯。而且無哂汗味,感覺乾淨。

不過我有一個出事位,正如前面提過,初生BB沖涼係滴幾滴落成盤沖涼水,而幫2歲小朋友沖涼洗頭係直接捽落去!因為係第一次用shower oil,我傻下傻下順手拎左枝野幫仔洗頭,一來份量都成5蚊銀咁大,二來頭髮比初生BB已經厚好多,我過水過左好耐都係油立立架!不過呢個係我個用法出左問題,大家記得唔好好似我咁直接用嚟洗頭喇!如果要用,就開水嚟同小BB沖啦!大BB就唔好啦!

回覆 引用 TOP

第一次比bb用Chicco Natural Sensation沐浴油,非常滋潤肌膚,用後皮膚有彈性和不油膩,好似有層保護膜一樣,使用後真係覺得非常保濕而無油膩感,皮膚滑滑好乾淨,真係值得推介,我會繼續使用

回覆 引用 TOP

首先多謝香討及聯辨商舉辦的試用Chicco Natural Sensation Bath Oil
估唔到我的成年人,都給我試用的機會。

由收到産品至現在,已有3天,是因為我想發表真實的反應,這3天我是重點用上雙手及身體皮膚上,將Chicco 直接當沐浴露用,冲身後,雙手及身體皮膚完全沒有 ‘粘立立’ 的感覺,反而好清爽及有微香的感覺,至於雙手沐浴後已有3天(這2日天氣比較乾)原本龜裂的手指,有了保濕膜似的,未有再裂及乾下去;最初我參加試用時也重點係比雙手試,因長期用药搽上,才能改善龜裂,不過無晒光澤、
乾晒,反而用上Chicco Bath Oil 之後

,不再用药,只用上它,竟然有改善,保濕及清潔效果極佳,我會继續使用。

謝謝各位,希望我的用後感,可以幫到大家。

回覆 引用 TOP

收到試用淋浴油好開心,首先多謝Chicco!立即比左孖b 試用左,滴左4-5滴係盆溫水度比佢地浸浴,有微微香味好舒服好relax, 又唔會話好難沖走,就如好似無用任何淋浴野咁,都用沖涼巾擦一擦沖一沖就乾淨晒上水!

岩岩天氣轉涼佢地皮膚明顯比較乾,沖完涼之後抹乾身都立即感受到潤左好多好乾淨之餘但又唔會話癡笠笠,感覺好好!再幫佢揸反日常body lotion!

見個淋浴油成份天然,今次都膽粗粗比本身濕疹bb既大孖一齊試埋(以前都係用開天然既淋浴皂比佢地試,未試過用坊間既bb沖涼產品)感覺用完都唔會紅同乾,摸落去滑嘟嘟的 又見佢唔會周圍坳!
成日以為淋浴油都會好油同痴笠笠試用完之後都改變左我以前錯誤觀念所以我都會keep 住比佢地用!希望大家睇完試用分享後都不妨試吓!

回覆 引用 TOP

首先多謝Discuss 及Chicco 舉辦今次試用Chicco Natural Sensation Bath Oil,因為我每年一到乾燥的秋冬,皮膚便會乾到龜裂,仲會周身痕,每年呢個時間都會特登去買新既淋浴露及潤膚膏,而且今次既Bath Oi含甜杏仁油成分,仲可以用係頭髮,非常驚喜!!!!!
上網search 過產品產品都不含Parabens、Phenoxyethanol防腐劑、SLS、SLES刺激性介面活性劑酒精、礦物油及色素,且通過低敏感臨床測試,適合敏感性皮膚使用。

一打開瓶蓋,有一種淡淡既香味,係浴缸放滿水後,把沐浴油倒入即時見到乳化溶解,但沒有泡泡的, 好似泡牛奶浴一樣,沖完涼後不會有油油膩膩的感覺,但又有一層保護薄膜,不用再塗抹潤膚膏,感覺好正,我會keep住使用。下次會試下用係頭髮,看看有咩感覺。

附件

2017-10-18 09:10 AM

回覆 引用 TOP

好大獲!勸喻大家以後唔好貪小便宜攞試用裝。
以下是良心忠告:

用了幾天碰巧剛剛呢兩日天氣比之前乾燥,BB用了後很保濕不用額外查cream得(慳返買cream錢),Chicco Natural Sensation沐浴油用起來小泡沫,感覺無咩化學成份。雖然小泡沫但沖完一樣感覺乾淨,保濕得來又不泣黐黐。用起上來很安心。
沖完後連自己對手都滑埋,正呀!

用過Chicco Natural Sensation沐浴油好難會想轉另一隻品牌亦無咩借口轉,你叫我以後點算?

最後要多謝Chicco同香港討論區。

原來試用裝係一種”毒藥”大家小心呀!

回覆 引用 TOP

好開心今次有得比BB試用Chicco Natural Sensation沐浴油,首先好簡單倒幾滴落盤水度,攪拌下就可以,無需沖洗。天氣干燥用就很岩,可以滋潤BB幼嫩H肌膚,保濕度非常好,不會覺得油膩膩,仲有淡淡H香味。沖完BB好乾淨又保濕,吾會過份洗走BB天然H油脂。當然成份天然,用家安心潔淨度:十分好保濕度:十分好

附件

2017-10-21 10:47 AM

回覆 引用 TOP

非常感謝香討同Chicco送呢支沖涼液

BB一出世皮膚非常細嫩, 一直想搵支天然成份的沖涼俾BB
特別依家轉季,好需要一支保濕既日用品,今次Chicco呢支野真係黎得非常係時候
一開枝野就已經覺得好清香,好鍾意隻味,每次只需幾滴就OK,我諗都用到好耐!
用完BB皮膚都幾保濕同乾淨,用完都唔覺得好油, 最緊要枝野令到我好安心,因為係天然成份,可以好好呵護BB仔肌膚

回覆 引用 TOP

首先多謝Discuss 及Chicco 舉辦今次試用Chicco Natural Sensation Bath Oil,
其實宜家隻隻產品都話自己天然,但係一樣用完之後皮膚敏感,所以始終都要試下先知到底岩唔岩BB用,BB剛一歲皮膚好易敏感,特別係踏入秋冬聽身邊D媽媽朋友開始話BB皮膚易乾燥又發紅,所以都好驚,試過有某D沐浴產品會比較多泡雖然都唔係勁多但係BB皮膚比較敏感,所以都唔敢揀D多泡既產品,Chicco Natural Sensation Bath Oil呢隻產品沖涼係滴幾滴落成盤沖涼水度唔洗再過水幾方便,抹完身之後感覺幾潤唔太乾,個身有輕微既香味感覺唔錯。

回覆 引用 TOP

好多謝 Discuss & Chicco 攪呢次活動, 讓我個囝囝有機會接觸到 Chicco既產品, 囝囝未用呢支沐浴油之前, 肌膚係明顯無咁細緻嫰滑的, 用咗幾日呢支沐浴油後, 肌膚幼滑了不少, 呢支沐浴油真係超級好用, 唔駛過水, 只要倒適量落浴盤度, 用手攪雲便可。

評價以5分為最高分, 1分為最低分
保濕度方面: 5分
潔淨度方面: 5分
幼滑度方面: 5分
方便度方面: 5分

總括來說是無懈可擊

附件

2017-10-23 07:37 PM

回覆 引用 TOP

首先要好高興能夠參與是次discuss討論區跟Chicco的 Natural Sensation沐浴油試後報告
前一陣子我哥哥的bb剛好3個月大

我也順便把這支既含天然甜杏仁油成分但不含礦物油的沐浴油給他們試試
因為之前我見到bb的手有點乾燥又顯得一點的紅點, 大概可能秋天的降臨 ,
因為一支好既沐浴油可以帶比BB有一個舒服既洗澡,而且這支沐浴油可細緻溫和的清潔BB的肌膚與頭髮,非常合初為父母的家長使用,
不會洗到手忙腳亂, 之前一直用開的沐浴油, 用後感覺效果不大,BB的皮膚未有好轉 ,而這個試用機會就好似千里馬遇伯樂咁,有幸在討論區成為試用者,再一次代BB向discuss討論區跟Chicco 多謝一次
經過左2星期的試用,BB的肌膚都顯得非常滋潤,彈性得來卻不感油膩,

BB用後都甜睡一番 ,而且散發淡淡的香氣,非常幸福咁
相信經過今次的試用, 秋天的來臨都無有怕! BB一樣會有一個好覺睡,而我們亦會繼續使用及將這支效果那麼好的Chicco Natural Sensation沐浴油推介比更多人使用!

附件

2017-10-23 09:59 PM

回覆 引用 TOP

一開就聞到都幾香,雖然佢係oil,但用落D皮膚上面都唔係痴痴立立既,都係爽爽地既,同埋我BB用左4天了,都冇話有敏感,非常好…!!好多謝香討, 可以比我試用到咁好既BB產品.

附件

2017-10-24 10:16 AM

2017-10-24 10:16 AM

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。