註冊 登入

聽到個老豆話照顧我覺得好嘔心

聽到個老豆話照顧我覺得好嘔心 E-mail 此主題給朋友

由細到大我都唔係同老豆住
未試過一齊住過
我父母係唔理我 我由呀婆照顧
我老豆就有錢果陣會搵下我
我好唔明白。
點解佢地兩個可以講得出 話我養到你咁大 我照顧左你咁耐 之類既說話。真係好難聽,佢哋究竟係咪有妄想症,覺得係真係有照顧過我。
我是男 剛剛畢業

因為你已長大,他們可以快攞家用,所以咪提多D囉

回覆 引用 TOP

D 父母成日覺得餓你唔死就叫養大咗你

回覆 引用 TOP

我老豆阿媽都好似你果2個甘

(●_●)○§  身為一個宅女, 就做回宅女該做的事, 宅到底, 這才是王道xDD

回覆 引用 TOP

你有無出聲同佢講?

熱門搜尋: 口罩 肩周炎 濕疹 肝癌

婚紗展~婚紗展~ My Only Baby=)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 luckybeba 於 2017-10-9 03:20 AM 發表

由細到大我都唔係同老豆住
未試過一齊住過
我父母係唔理我 我由呀婆照顧
呀媽係有情緒病 長期自己打機 做宅女
我老豆就有錢果陣會搵下我, 食飯,新年買下衫比我咁樣 叫做扮下野盡責任。
18歲前其實係1年1-2次 當中 ...
""…點解佢地兩個可以講得出 話我養到你咁大 我照顧左你咁耐 …"
你爸作賊心虚,
後悔先講呢D說話.

回覆 引用 TOP

支持樓主向呢兩個人道出事實
叫佢地唔好諗多左
個老豆都唔係無功ge
過年或有錢咪買返d衫俾佢同俾d錢佢囉

回覆 引用 TOP

佢地覺得生左你出黎就已經好偉大,
記得誰人真的待你好要孝順他,
待你差的也不用一直記上心,
人是一種自私的生物,
有利益就會跟過來。
有少許錢就可以塞住佢地把口。

回覆 引用 TOP

就算比家用都會比阿婆..唔好比你父母..
佢一講呢句..你就同佢講阿婆照顧多過你地..

回覆 引用 TOP

老豆有冇養過你

回覆 引用 TOP

應該係有比錢你阿婆照顧你,所以佢心理上覺得已照顧咗你囉

引用:
原帖由 pappap1972 於 2017-10-10 08:26 PM 發表

應該係有比錢你阿婆照顧你,所以佢心理上覺得已照顧咗你囉
請呀婆飲下茶再比幾佰。計吾計係有比?
同埋佢唔問呀婆拎錢已經偷笑

引用:
原帖由 luckybeba 於 2017-10-10 11:27 PM 發表

請呀婆飲下茶再比幾佰。計吾計係有比?
同埋佢唔問呀婆拎錢已經偷笑
婆婆的錢從佢子女來 ? 佢子女無意見 ?

可能出左錢俾你婆婆, 你唔知呢?

我情況差不多, 老爸晚年都同我和好如初, 但感情錯過就無, 而家見到面俾幾百飲茶錢當孝心。

熱門搜尋: 粉底 婚紗晚裝 wedding 西裝訂造 婚禮
引用:
原帖由 pappap1972 於 2017-10-11 07:06 AM 發表

婆婆的錢從佢子女來 ? 佢子女無意見 ?
錢就係來自遺產。子女不干預呀婆的洗費

回覆 引用 TOP

21 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。