註冊 登入

22歲女有以下化妝品

22歲女有以下化妝品 E-mail 此主題給朋友

成日見好多人都好多化妝品
評論下邊d好用唔好用呀

回覆 引用 TOP

樓主讀緊書定做緊野?
見好多都係專櫃產品
最基本既都係度
千奇唔好好似我地咁買到成屋都係

引用:
原帖由 Batiste 於 2017-10-8 10:41 PM 發表

樓主讀緊書定做緊野?
見好多都係專櫃產品
最基本既都係度
我讀緊書架 但呢度唔會使我好多錢
因為怕用係面度 大牌子有得試 同好似安心d

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Batiste 於 2017-10-8 10:41 PM 發表

樓主讀緊書定做緊野?
見好多都係專櫃產品
最基本既都係度
hi, 我同你一樣, 買到屋企無位放!

其實有啲開架都有得試~
以前都有用過呢2隻牌子嘅粉底
不過唔係好啱我用~會浮
同埋而家好多韓國品牌都唔錯
比呢啲傳統專櫃平
產品質素又唔差

Bobbi brown個枝粉底好好用!

引用:
原帖由 畫上小嘴 於 2017-10-9 11:31 AM 發表

Bobbi brown個枝粉底好好用!
我係鼻有少少浮粉 但佢好long wear 我無試佢支蟲草

引用:
原帖由 yuuri 於 2017-10-9 11:24 AM 發表

其實有啲開架都有得試~
以前都有用過呢2隻牌子嘅粉底
不過唔係好啱我用~會浮
同埋而家好多韓國品牌都唔錯
比呢啲傳統專櫃平
產品質素又唔差
韓牌唔知點解除左雪花秀 其他都好反感 innxxfree etudehx 個類 覺得好多香料 我皮膚唔穩定 驚敏感

引用:
原帖由 elsayin_927 於 2017-10-9 11:34 AM 發表

我係鼻有少少浮粉 但佢好long wear 我無試佢支蟲草
我用唔會浮粉,last全日,真心好用

引用:
原帖由 畫上小嘴 於 2017-10-9 12:06 PM 發表

我用唔會浮粉,last全日,真心好用
搵到支岩自己粉底就好了 佢係我人生第一支粉底 我都覺得滿意😊👍🏻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 elsayin_927 於 2017-10-9 11:36 AM 發表

韓牌唔知點解除左雪花秀 其他都好反感 innxxfree etudehx 個類 覺得好多香料 我皮膚唔穩定 驚敏感
我皮膚就係乾就會敏感同痕
呢2隻牌子又未去到會敏感~
但去到夜晚會有小痕
反而我而家用緊ETUDEx嗰隻液轉粉嘅氣墊就無~
同我好怕啲嘢陣味難聞
所以我護膚品同化妝品都會揀啲無味或者帶少少香嘅
咁INxx同etxx啲嘢我又唔覺有味喎~
講香就一定係SHIxxDO啲嘢~每一款陣味都好正~
不過唔鍾意韓國~而家k_ko都唔錯

lm枝base勁好用
無左佢我生存5到

說一句 放下了 心媄 更牽掛
引用:
原帖由 Fordori_413 於 2017-10-9 12:15 PM 發表

lm枝base勁好用
無左佢我生存5到
我5年前俾人化妝去婚禮 個MUA用 用完我覺得好好 記係心度 5年後今日化妝 就買佢第一支base la 但聽講NARS AQUA GEL 當base用好好 但大家50/ml NARS $640 LM只係$380

引用:
原帖由 yuuri 於 2017-10-9 12:09 PM 發表

我皮膚就係乾就會敏感同痕
呢2隻牌子又未去到會敏感~
但去到夜晚會有小痕
反而我而家用緊ETUDEx嗰隻液轉粉嘅氣墊就無~
同我好怕啲嘢陣味難聞
所以我護膚品同化妝品都會揀 ...
其實我未用過韓牌 唔知點解個心硬係覺得韓牌唔好😂 同聽好多人話敏感 我試過有一排所有野都唔用得 只能用fancl護膚 所以唔敢試韓牌

引用:
原帖由 elsayin_927 於 2017-10-9 12:24 PM 發表

其實我未用過韓牌 唔知點解個心硬係覺得韓牌唔好😂 同聽好多人話敏感 我試過有一排所有野都唔用得 只能用fancl護膚 所以唔敢試韓牌
我就多數用韓牌同日牌~
感覺都係亞洲地區會啱用啲XD
如果你啲皮膚去到咁敏感你用有機牌子會唔會啱啲呢?

59 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。