註冊 登錄

多謝各位安慰, 支持及意見, 感謝!

多謝各位安慰, 支持及意見, 感謝! E-mail 此主題給朋友

多謝各位安慰, 支持及意見, 感謝大家

因始終係借用朋友GE A/C,
問題暫時解決,
故都係刪POST,
謝謝各位

del

回覆 引用 TOP

天下新抱一樣慘

del

del

熱門搜尋: 股票入門 信用卡優惠 保險 物業按揭 借錢 insurance company
照您咁講一齊住真係頂唔順,一定要堅持搬出去,希望樓主能快快搵到地方。至於奶奶同佢講係遲早的事,就算佢又來一哭呢招都要企硬,寧可多啲探吓佢。

del

del

引用:
原帖由 征服失敗 於 2017-8-13 12:36 AM 發表

多謝你,
一個回覆都係我支持..
我都希望可以順利搬出,
但我同我未錉夫都係心軟,
怕佢到時唔知搞邊出
引用:
原帖由 征服失敗 於 2017-8-13 12:34 AM 發表
打咁大段都只係簡介,
如果詳細D真係有黃頁咁厚,
又唔敢俾爸爸媽媽知,
而且我地今次結婚只係註冊,
冇擺酒冇禮金冇結婚旅行 (未來99唔俾),
證婚人未來99講明唔出席 (因62失智唔方便),
只係搵咗兩個朋友幫手 ...

註冊穿什麼唔重要,兩個人在一起先係重點,祝福您

另外,我有冇睇錯?99唔俾只係註冊嗎?點解喔?

del

引用:
原帖由 征服失敗 於 2017-8-13 12:57 AM 發表

本來結婚我唔注重形式,
因我同未婚夫事先同未來99講咗簡單註冊,
但我地講完後佢再刻意話唔準擺酒,
唔會俾禮金,
唔準蜜月旅行,
註冊嗰日唔會出席,
註冊嗰日唔準租婚紗,
只準我著牛仔褲去 ...
,依家仲有人咁唔講道理咁專制?個仔結婚應該高興,就算冇咩錢比唔到多禮金,都冇理由唔比密月,唔比穿婚紗,搞錯呀!點頂呀!您老公有咩意見?62呢?係表達唔到定99話曬事唔準過問?您99 好苛刻

del

熱門搜尋: 股票入門 信用卡優惠 保險

回覆 引用 TOP

62失智,
所以而家99話事

引用:
原帖由 征服失敗 於 2017-8-13 01:17 AM 發表

62失智,
所以而家99話事
引用:
原帖由 征服失敗 於 2017-8-13 01:16 AM 發表

其實佢阿媽根本唔想佢娶老婆,
覺得長子應該留响屋企照顧父母終老,
結婚等同搶走佢個仔,
我未婚夫都話唔好理佢阿媽,
但我本身真係諗住註個冊就算,
唔想未婚夫難做,
所以唔再同佢討論呢個話題,
結婚相 ...

唔好怪我咁講,呢個老人家心態已經認定您搶左個仔,又要搬走唔同佢住,覺得您搞事,所以就算您對佢點好做幾多野,佢都唔會領情。剛才提到您地兩人都心軟,但都要有個底線。只睇叔仔就知點解一定搬走唔一齊住啦!其實現在最緊要係您未婚夫支持您,至於99方面唯有見招拆招。

del

熱門搜尋: service apartments 女傭 裝修設計 銀行估價 漏水 地產公司
伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。