註冊 登錄

24歲女,從來未比人追過……

24歲女,從來未比人追過…… E-mail 此主題給朋友

人生已經踏入左第24個年頭,成日聽人講另一半又點點點點點,失戀又點點點,偏偏我連比人追嘅感覺係點都唔知……
其實我都只係想好似一般女仔咁,有人愛有人錫,有人同我一齊行將來嘅路……好想試下戀愛,比人追嘅滋味係點……係咪唔靚嘅女仔一出世就注定要孤單一輩子,就算我同其他fd同一大班人去玩,d人都會ignore我,現實就係咁殘酷……
雖然我其貌不揚,但我自問都係心地善良又無港女脾氣性格,又願意付出……我事業上已經屢屢失意,感情路上人地又連望多我一眼都唔想咁……
我堅係覺得人生好灰暗,連想有個感情寄託都無……我真係覺得人生好失敗,好討厭自己………………

回覆 引用 TOP

女人想人追 係要散發出魅力和說話配合,如果你真係好似一般人咁 人地又點會揀你。好似見工咁姐

熱門搜尋: 懷孕 婚宴 化妝學校 鑽石 wedding 結婚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 球場上的霸主 於 2017-3-19 08:47 PM 發表

女人想人追 係要散發出魅力和說話配合,如果你真係好似一般人咁 人地又點會揀你。好似見工咁姐
喜歡一個人,不是喜歡他最原本最真實的內在嗎?
如果有條件的喜歡,是真的喜歡嗎

回覆 引用 TOP

你咁負面,好難咼

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bmw118i 於 2017-3-19 08:56 PM 發表

你是男仔頭?
少少……

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秋天濃濃的神 於 2017-3-19 08:50 PM 發表

喜歡一個人,不是喜歡他最原本最真實的內在嗎?
如果有條件的喜歡,是真的喜歡嗎
你都吸引唔到人埋你身去認識你內在,咁你又點去進一步表現自己的內在呢。引隻貓埋黎,你都要搵野引佢走埋黎啦 咁你先可以摸到佢。

熱門搜尋: 手錶品牌 日韓時裝 結婚對戒 crystal

回覆 引用 TOP

識吾少樓主呢d 成日都話自己要求低 其實是笠人去追自己。之後又左嫌右棄 簡d 好條件

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hitmantin 於 2017-3-19 08:59 PM 發表

識吾少樓主呢d 成日都話自己要求低 其實是笠人去追自己。之後又左嫌右棄 簡d 好條件
根本無人埋過黎……追乜野……
我自己都唔係好條件啦……我相信真正的感覺係唔講條件的……

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秋天濃濃的神 於 2017-3-19 09:03 PM 發表

根本無人埋過黎……追乜野……
我自己都唔係好條件啦……我相信真正的感覺係唔講條件的……
算吧la. 呢d 說話 女人個個都講

同男人講自己吾咸濕一樣假

回覆 引用 TOP

樓主比我個感覺,佢屋企條件、外表都係中規中矩,唔有錢唔窮、唔係特別靚又唔醜,性格比較內向、自信心欠左一點點,想法傾向消極,可能係獨生女。心態上覺得男生都要各方面中規中矩,朋友話某個男仔唔靚仔好普通、性格唔突出,但最重要係樓主有感覺,覺得個男仔靚仔、有性格。等等

不過呢D都唔緊要,要等到有一個懂得真心欣賞你既人出現,做番自己。加油。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Johnoooo 於 2017-3-19 09:20 PM 發表

樓主比我個感覺,佢屋企條件、外表都係中規中矩,唔有錢唔窮、唔係特別靚又唔醜,性格比較內向、自信心欠左一點點,想法傾向消極,可能係獨生女。心態上覺得男生都要各方面中規中矩,朋友話某個男仔唔靚仔好普通、性 ...
多謝你鼓勵一等等左廿幾年

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秋天濃濃的神 於 2017-3-19 08:39 PM 發表

人生已經踏入左第24個年頭,成日聽人講另一半又點點點點點,失戀又點點點,偏偏我連比人追H感覺係點都唔知……
其實我都只係想好似一般女仔咁,有人愛有人錫,有人同我一齊行將來H路……好想試下戀愛, ...
試下操到自己身材好fit, 以後只穿性感服裝,
學學打扮, 一樣大把人肯的

What's the fuck

回覆 引用 TOP

有人是註定這時候要一個人走,既然是沒有誰可以依賴又為什麼想那麼多不切實際的,想多了就是不是可以脫離現實?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 永夜幻航 於 2017-3-19 09:38 PM 發表

有人是註定這時候要一個人走,既然是沒有誰可以依賴又為什麼想那麼多不切實際的,想多了就是不是可以脫離現實?
我其實早已認命了……
但一個人的路,好難行……

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。