註冊 登錄

前晚太太打電話來,傾左兩句佢就喊到收唔到聲………保險受益人唔會轉名的!

前晚太太打電話來,傾左兩句佢就喊到收唔到聲………保險受益人唔會轉名的! E-mail 此主題給朋友

好快就要去簽分居紙
太太簡中都會打電話來
傾下近況,傾傾下我就提到醫療人壽保險
我話受益人唔會轉名,就算你第時同什麼人
生活,這份保險都屬於你的
這個時候太太哭了,唔明白點解要喊
其實我只係想做自己好過的事情。
重有三隻愛犬的狗糧,每個月都唔
我知太太的收入不多,所以我每個月都有比狗糧錢,牠們食開貴糧,如果一下轉平糧可能會有好多問題,所以我寧願俾錢,都唔想佢哋有事因為狗狗我都有份養,養左十多年點會冇感情,聽到這裡太太喊得仲利害,這些是我認為應該做的。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 silverblue03 於 2017-3-19 10:08 AM 發表

好快就要去簽分居紙
太太簡中都會打電話來
其實我只係想做自己好過的事 ...
咁點解要分居?
我諗你太太應該唔想同你分開wo...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 呀妹 於 2017-3-19 10:54 AM 發表

咁點解要分居?
我諗你太太應該唔想同你分開wo...
佢有第三者
太太都有自己的生活
雖然好辛苦
但是她的選擇
所以要分居
因為現在都分開住兩個月
無謂拖住大家

回覆 引用 TOP

她覺得感動
雖然唔愛你,但你仍然對她好

熱門搜尋: 腋毛 染髮 shampoo 防脫髮洗頭水
眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 silverblue03 於 2017-3-19 10:08 AM 發表

好快就要去簽分居紙
太太簡中都會打電話來
其實我只係想做自己好過的事 ...
做男人就係要責任心,你有膊頭,所以佢喊.

回覆 引用 TOP

沒有愛情,但總有感情。

如若最終還是要放手,當初又為何要牽手?

回覆 引用 TOP

樓主, 有一個問題出現了, 無錯, 你本身有責任感, 也知道樓主為人, 假如, 樓主將來有新戀情或家庭組成, 但你仍然與前妻因給狗糧錢而要見面, (保險比較私隱, 除非樓主自爆) 相信對日後樓主的新伴侶有黁有所微言, 樓主要留意留意

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 什麼都不知道 於 2017-3-19 05:26 PM 發表

樓主, 有一個問題出現了, 無錯, 你本身有責任感, 也知道樓主為人, 假如, 樓主將來有新戀情或家庭組成, 但你仍然與前妻因給狗糧錢而要見面, (保險比較私隱, 除非樓主自爆) 相信對日後樓主的新伴侶有黁有所微言, ...
其實人壽加醫療保險一個月
$2000左右最主要用來住院
反正有儲蓄成份
唔算貴
因為我日後會同另一半再買過一份
保險經紀話可以的
各有各賠
所以冇問題
反而我唔想,左瞞右瞞
對新的伴侶重唔好!

回覆 引用 TOP

我問清楚了

回覆 引用 TOP

其實太太一樣冇轉受益人

熱門搜尋: 瘦面 liposuction 遮瑕膏 整容

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 芝麻綠茶 於 2017-3-19 04:49 PM 發表

沒有愛情,但總有感情。
我認同
不是愛情了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 silverblue03 於 2017-3-19 05:58 PM 發表

其實太太一樣冇轉受益人
其實太太如遇到鍾意既人相信就會轉ga la,佢唔轉係可能佢唔太鍾意而家個仔姐

熱門搜尋: 空氣清新機 service apartments 通渠 洗碗 女傭 辦公室傢俬 地產公司

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 silverblue03 於 2017-3-19 05:58 PM 發表

其實太太一樣冇轉受益人
佢今日唔轉,唔代表將來唔轉,知你好人,但錯不在你,我覺得真係唔使對佢好到咁,你要還,咁多年咩都還清,佢唔值得你對佢咁好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 strawberrykk 於 2017-3-19 06:25 PM 發表

佢今日唔轉,唔代表將來唔轉,知你好人,但錯不在你,我覺得真係唔使對佢好到咁,你要還,咁多年咩都還清,佢唔值得你對佢咁好
其實咁做
我自己會好過一點
心靈都會平靜點

熱門搜尋: 腋毛 染髮 shampoo 防脫髮洗頭水

回覆 引用 TOP

負責的男人現在少有了, 祝願樓主生活愉快。

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。