註冊 登錄

老婆要離婚,諗住搵律司簽個名就搞掂咁,係咪睇得電視多.

老婆要離婚,諗住搵律司簽個名就搞掂咁,係咪睇得電視多. E-mail 此主題給朋友

結左婚十幾年有一個小孩讀小五
一層聯名仲有半年就供完H樓
佢宜家一心諗住盡快簽紙離婚但係又基本野不變
即係三個人仍然一齊住

問佢個細路同層樓諗住點佢只係諗個細路一定跟佢
層樓就話留返比個細路
其它乜都好似冇諗過咁

係咪睇得電視太多以為簽個名就搞掂

回覆 引用 TOP

佢有工作嗎?

細路都要個官判 唔係話佢決定撫養權喎!

熱門搜尋: 雙眼皮手術 bb cream eyeliner liposuction
***想要有直昇機 想要和你飛到宇宙去
想要和你融化在一起 融化在銀河裡***

回覆 引用 TOP

佢有工作返宜係我冇工作
因為個細路無人睇 又冇其它人幫手

宜家個問題係越來越復雜

一到星期六日就兩個都一定唔係屋企去到夜一夜先返
第二日都冇精神返學

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 債主 於 2017-3-19 01:46 AM 發表
即係三個人仍然一齊住

問佢個細佬同層樓諗住點佢只係諗個細佬一定跟佢
層樓就話留返比個細佬
其它乜 ...
佢出面有個佬,定係佢捉到你偷食呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 債主 於 2017-3-19 01:26 PM 發表
佢有工作返宜係我冇工作
因為個細路無人睇 又冇其它人幫手

宜家個問題係越來越復雜

一到星期六日就兩個都一定唔係屋企去到夜一夜先返
第二日都冇精神返學
離婚後搵工做囉.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 債主 於 2017-3-19 01:46 AM 發表
即係三個人仍然一齊住

問佢個細佬同層樓諗住點佢只係諗個細佬一定跟佢
層樓就話留返比個細佬
其它乜 ...
細佬? 定細路?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jumboleung 於 2017-3-19 16:09 發表
佢出面有個佬,定係佢捉到你偷食呀?
兩樣都唔係
佢覺得我講野語氣差黑面
話溝通唔到忍左我好耐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 87er 於 2017-3-19 16:23 發表

離婚後搵工做囉.
個細路無人睇
又唔可以獨留子女在家

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bigbigbc 於 2017-3-19 16:35 發表

細佬? 定細路?
細路

熱門搜尋: 母乳 bb用品 嬰兒用品 bb奶粉 初生嬰兒 陪月員 kid

回覆 引用 TOP

既然依舊一齊生活,點解要離婚,方便各自搵真愛?

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1968HK 於 2017-3-19 18:17 發表
既然依舊一齊生活,點解要離婚,方便各自搵真愛?
佢話對我無晒感覺
佢覺得我對佢唔好 又係果啲話比左好多次機會我都唔改
我地無家暴無人爛賭無小三無人食煙亦無嘈大交
單方面同我講離婚 會唔會覺得好惜 我話比個家庭同個細路多一次機會都決絕話唔會

佢有時諗野係怪怪地 個人做乜都好急進一定要盡快解決

佢講完話要離婚後知我上網搵過資料問我跟住點做
我話你有冇聽過比人抄魷魚會自己計糧同自己打工作証明架
因為跟本我都唔覺得要去到離婚呢個地步

引用:
原帖由 債主 於 2017-3-19 06:35 PM 發表

佢話對我無晒感覺
佢覺得我對佢唔好 又係果啲話比左好多次機會我都唔改
我地無家暴無人爛賭無小三無人食煙亦無嘈大交
單方面同我講離婚 會唔會覺得好惜 我話比個家庭同個細路多一次機會都決絕話唔會

...
離婚後,你繼續留係屋企湊仔
老婆搬走+每月比贍養費你兩父子
咁你老婆一定唔會離婚

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1968HK 於 2017-3-19 18:42 發表

咁你老婆一定唔會離婚
佢唔會信
佢覺得個細路一定係跟佢
仲話層樓一係賣左佢 我話之後個細路點 再搵個地方住都唔會好過宜家呢度
再者細路大個左都起碼叫有層樓 宜家樓市都咁第時真係唔知會點
我話有機會係你比返贍養費我佢好似覺得我嚇佢咁
我話贍養費係比配偶 所以唔分男定女

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 債主 於 2017-3-19 06:11 PM 發表

兩樣都唔係
佢覺得我講野語氣差黑面
話溝通唔到忍左我好耐
會唔會因為你無野做?

熱門搜尋: service apartments interior design 洗碗 保溫袋 兒童傢俬 辦公室傢俬 通渠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1968HK 於 2017-3-19 06:42 PM 發表

咁你老婆一定唔會離婚
邊有女人肯咁樣離婚?

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。