註冊 登錄

我係唔係真好小氣 香討焦點

我係唔係真好小氣 E-mail 此主題給朋友

大家好!

我問想下大家一D意見,我係唔係太小氣?
我女朋友性格比較燥,又比較固執
我女朋友同佢前度會保持連絡,會講電話同會同佢一班朋友一齊出去食飯
我開頭都好唔鍾意,我話你地可唔可以唔好同佢連絡,
佢就發脾氣話我男人老狗咁小氣,分左手都可以做朋友,佢D朋友我都識,食飯有咩問題
我無奈只好由佢

到最近我去睇下我女友Wechat 相簿,發現佢放左佢同前度合照,仲係攬住一齊(不過D相已經係2年前,佢地分手都兩年)
我就同佢講,可唔可以私人左D相佢,收起佢唔好SHOW出黎
我唔想見到你地攬住合同唔想你相簿出現依D合照,
佢就話唔會,唔會收起,仲話我小氣,無理,多餘

我想請問下大家,我係唔係太唔大方,太小氣
我想問下女士們睇法,你地會唔會都會咁做?

回覆 引用 TOP

你可以試下同前度出去玩,post下合照上fb睇下佢有咩反應

熱門搜尋: 更年期 脊柱側彎 腰痛 濕疹 失眠

回覆 引用 TOP

我地一班 FD出去食飯唱K,我同其他女仔玩得開心D,佢就已經黑哂面發我脾氣

我都有話佢,你小氣就得,我就要大方
佢就會話返我,你男人黎點可以咁少氣,女人小氣好正常
我就無言

回覆 引用 TOP

你唔小氣, 反而明知你唔鐘意都照放我覺得佢唔尊重你感受.

熱門搜尋: 保險公司 旅遊保 借貸

回覆 引用 TOP

我都有話佢唔理我感受
佢就話未認識我時佢前度已經存在,D相都已經存在
佢宜家嬲到唔採我,話我再小氣以後唔好再搵佢

熱門搜尋: 耳環 新娘化妝 粉底

回覆 引用 TOP

自己真係接受唔到既野要堅持say no,你問自己繼續落去你會唔會有日接受到先,而且我覺得你妥協遲下可能更過分,如果佢唔理你你就委曲求全,你根本就尊嚴底線都可以唔要,而且你唔係無理取鬧喎,佢自己都有同理心會呷醋知咩感受啦,你條女真係無在乎你感受囉,如果佢唔讓步 比我真係唔要,你點知你前度咩心態?

熱門搜尋: 瘦小腿 香水 防曬 豐胸 皮膚 暗瘡 脫髮

回覆 引用 TOP

師兄可能講得啱,有時我太遷就,每次有問題我嬲佢都係變返做佢嬲我,最後都係我氹返佢

我覺得男人有時係要忍,係要受一D氣
每次我都讓步,但佢好似覺我唔多重要咁......
我問佢係唔係愛我,佢話愛
問佢心裡係唔係有第二個人,佢又話冇

唉.....聽日仲要情人節,我仲買左禮物,訂左花

回覆 引用 TOP

飛得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pizz@ 於 2017-2-13 04:32 PM 發表
師兄可能講得啱,有時我太遷就,每次有問題我嬲佢都係變返做佢嬲我,最後都係我氹返佢

問佢心 ...
以其人之道 還治其人之身☺️☺️☺️

熱門搜尋: bba 過度活躍症 education 韓語 日本留學
我需要新的人生=]

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pizz@ 於 2017-2-13 04:32 PM 發表

問佢心 ...
眼見係伏都仲要中個頭埋去

「一個人愛唔愛你唔係睇佢肯唔肯開口講,而係睇佢的行為」她的行為好明顯係愛…

…她的EX喇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kaka's 於 2017-2-13 04:41 PM 發表

以其人之道 還治其人之身☺️☺️☺️
咁做既話就真係小氣啦.

回覆 引用 TOP

YES

回覆 引用 TOP

終於覆我,都係話我冇理要求
話我唔好好檢討下自己,仲好話佢發脾氣
我已叫佢唔洗收起D相,算數!
但都係發我脾氣,話佢發我脾氣係我自己姥

最後我話左佢一輪,叫佢諗清楚自己行為係唔係有問題
唔知佢會唔會想得通? 定會分手收場.....
其實我只係想佢唔好亂發脾氣已經好滿足,
就算最後身邊人唔係我,都想佢之後令一半會相處得好過D

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pizz@ 於 2017-2-13 06:28 PM 發表
終於覆我,都係話我冇理要求
話我唔好好檢討下自己,仲好話佢發脾氣
我已叫佢唔洗收起D相,算數!
但都係發我脾氣,話佢發我脾氣係我自己姥

最後我話左佢一輪,叫佢諗清楚自己行為係唔係有問題
唔知佢會唔會想 ...
睇你有幾愛佢啦 個個人做法同接受的程度唔同,但兩個人一齊真係好需要價值觀同行為夾到架

回覆 引用 TOP

我覺得任何人喺exH問題上都係小氣H,男仔更甚,但好正常,因為你鍾意佢。

唔好話擺相,我從來都唔會喺男友面前提以前H嘢,費事佢唔開心,亦冇必要。

可以同前度做番朋友而現任又唔介意H,睇怕只有狄波拉做到。

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。