註冊 登錄

我應該分手嗎? (好長) 香討焦點

樓主,你男友對你都唔錯,起碼佢會為咗將來而努力,如果你真的要分手就要諗清楚,四年感情話長唔長,短唔短。
我有個fd都有類似case發生,不過佢系男,同佢條女一齊咗5年,條女話感情談咗,想分開,佢地都試過挽留,分開5個月後條女有新仔,而個5個月,條仔勁傷心,有時會諗起同條女H事,去過H地方。過咗一年條仔都遇到個女仔,結埋婚。

回覆 引用 TOP

如果對男方冇感情,得返責任,就提早講分手,唔好拖住人,感情本來就冇對與錯,去到今日既田地佢都有責任

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bees@R9 於 2017-1-12 02:05 AM 發表

如果對男方冇感情,得返責任,就提早講分手,唔好拖住人,感情本來就冇對與錯,去到今日既田地佢都有責任
哇,妳咁講有d無賴,將所有理由推晒比人做籍口

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bees@R9 於 2017-1-12 02:05 AM 發表

其實如果完全無感情唔會喊,感情無錯與對也應該好好處理

妳d言論好自私

回覆 引用 TOP

分啦分啦

熱門搜尋: 初生嬰兒 臍帶血 孕婦奶粉

回覆 引用 TOP

鐘意左第二個,都係分吧!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pretty_ugly 於 2017-1-11 01:58 PM 發表

我本身有個對我好好既男朋友,我地一齊左就快4年,我地係由朋友撮合既~~
其實我地一直都冇乜大起伏既~~係間唔中會鬧下交咁~~

咁我係一個OL,返一至五姐,見星期六得閒,所以之前就起同區搵左份part time~~可以賺錢,又 ...
無論你有幾多原因借口,結果只有一個,就係你已經唔愛佢了!對一個真心愛你的人最大既傷害唔係你離開佢,而係你明明唔愛佢卻要留佢係你身邊,仲要欺騙佢同人約會!唔好搵咁多籍口,直接同佢講唔好有任何隱瞞,睇吓佢既反應會唔會再次感動到你羅,唔好拖唔好再害佢啦

回覆 引用 TOP

引用:

最後一句不能完全認同

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 samlee 於 2017-1-12 01:46 AM 發表

點解你地可以不斷勸樓主唔好比機會男友盡力挽救?公平咩?
因為我覺得好殘忍啊, 矩男友有努力過, 但女友喜歡了別人, 對男友沒了個份愛, 感情都好淡, 變得心一次一定有第二次, 難保第時比綠帽矩男友帶, 而男友係一個好好仔, 傷心失戀會唔開心一陣,如果有日東x事發, 男友會更唔開心, 寧願坦誠講唔愛了鐘意左第個! 然而樓主也喜歡左第個, 個心唔係男友到, 好難會一齊到最後, 而且樓主都好唔開心,一方面愛上第二個, 一方面要勉強同一個自己唔鐘意既人一齊, 有內疚有不捨又唔開心既感覺, 甘何必要拖泥帶水令兩個人唔開心呢?

回覆 引用 TOP

新鮮感可以當飯食咩,自己諗啦

熱門搜尋: 基金 財務公司 期指 物業貸款

回覆 引用 TOP

有猶豫,已經愛極有限.

熱門搜尋: 耳環 不織布袋 帆布袋

回覆 引用 TOP

為咗女朋友嘅願望買樓和組織家庭,奮力上進打兩份工又返學進修,拼盡了精力和時間在事業上,咁嘅男人點會唔悶吖。但係佢一切都係為咗樓主你。
樓主,你咁得閑,但係你有冇因為大家相處悶而嘗試作出改變?
別一味公主式的要求別人,把責任推給別人而自己什麼都不做。
樓主你也說過自己也是悶嘅人,其實你男朋友也在包容你的悶或更多更多的缺點啊。男朋友為你做咗咁多,你就唔可以為大家嘅感情主動少少去改變悶依個現狀?

回覆 引用 TOP

分手啦, 唔好累人

回覆 引用 TOP

樓主.會唔會上黎update下最新狀況呢?

回覆 引用 TOP

每段感情都會有,熱戀穩定轉淡,下下都要新鮮感。你只會分手,尋找新男友在分手,在找尋,作為男人覺得好慘,你男友全世界都係你。而你這樣對他,我也是過來人,這樣對男人打擊好大

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。