註冊 登入

我應該分手嗎? (好長) 香討焦點

唉!知足好了

回覆 引用 TOP

難捱便無謂再拖!好心一早放開佢

回覆 引用 TOP

咁樓主應該同男朋友講感情淡左,希望大家努力補救,如果ok就繼續一齊,如果都係唔得先分手,分手後先再同第二個一齊…

咁樣係盡量理性的做法,妳亦無欠佢咁多,如果挽救失敗,妳先同第二個一齊,妳個心日後都唔會咁有負擔

但呢個時候妳要叫妳男朋友接妳收工,等新同事唔好係呢段時間擾亂妳,作出唔公平的決定…

回覆 引用 TOP

我選擇左分手
其實我而加情況同你一樣
但只可以講你簡左就吾好後悔;
就算佢話只會等你,你攰可以番佢身邊,
我都吾會再番去,因為我已經決定左
如果到最後2面都解決吾到
我寧願2面都吾簡。。自己一個算

回覆 引用 TOP

我覺得樓主已經唔愛你男友,分手吧啦!你唔珍惜佢,自有珍惜佢嘅人在!咁好仔都唔要,真係覺得你蠢,佢咁努力工作都係你話過要結婚買樓,佢咁努力係以後比個好生活你,咁好嘅男仔去邊度搵呀!唔好後悔!你而嫁想飛尼條仔係冇新鮮感,拍耐左覺得悶,想問你,人地一對夫妻結左婚幾十年果d又點講,唔通又冇新鮮感要離婚?唔愛佢就唔好害佢,快分手!仲有,追你果條仔都唔係咩好仔,明知你有男友都要繼續追你,第時佢遇到第二條女一樣都係咁做,好自為之!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pretty_ugly 於 2017-1-11 04:14 PM 發表

我都知我好幸福,,所以我先至諗咁耐,,否則一早分左,,有冇咩方法可以令我投入返多d
試下放假時候搵d之前無一齊去過玩過既活動/地方去下
不過最重要係你用咩心態去對待你地既感情,愛情係唔會一世都咁刺激和新鮮架 大家一齊相處開心舒服信任就已經好好啦

曼聯五冠王~~~

回覆 引用 TOP

分手…同新男仔一齊…之後被飛…變剩女

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pretty_ugly 於 2017-1-11 04:14 PM 發表

我都知我好幸福,,所以我先至諗咁耐,,否則一早分左,,有冇咩方法可以令我投入返多d
可以不提新歡,但坦言感覺淡左,想大家嘗試補救

條新仔一定日日等妳收工架啦,呢個時候妳要清醒d處理定一個問題先一個問題,妳想心安理得,想傷害最少,就要公平一點,等妳同而家呢個男朋友都有機會盡力再拉返近,唔得,都叫雙方都無憾…

之後妳先搵妳認為更屬於妳的幸福

條新仔一定死纏爛打,叫佢比時間妳處理問題再好好決定,一定要加句:「如果你尊重我就唔好逼我,呢排唔好搵我猛whatsapp我,比時間我」。但請不要明言妳和男朋友的問題是甚麼,因為妳挑明的話,好多男仔會懶好心扮幫妳分析解決,不知不覺妳就會比佢干擾到睇唔清佢自唔自私

我見好多case都係第三者扮感情排解完排排下就乘虛而入

要自己想得清晰不後悔現時一定要狠少少,別被對方干擾

仲有如果最後決定同男朋友繼續一齊,最好辭工,換個環境等自己唔好胡思亂想,也斷絕對方死纏爛打

回覆 引用 TOP

放生你男友啦,佢值得更好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 今天含情的貓奴 於 2017-1-11 04:38 PM 發表

我覺得樓主已經唔愛你男友,分手吧啦!你唔珍惜佢,自有珍惜佢嘅人在!咁好仔都唔要,真係覺得你蠢,佢咁努力工作都係你話過要結婚買樓,佢咁努力係以後比個好生活你,咁好嘅男仔去邊度搵呀!唔好後悔! ...
我唔同意,趁樓主仲有少少理智,應該比機會同現男朋友雙方嘗試努力,雖說男未婚女未嫁大家都可以再揀…

但情況仍可控制可應該給大家公平機會解決問題,任性而為真的不負責,而且樓主都係善良的人,變心負情佢覺得會內疚,如果就咁走左去一定會背負壓力…

個心有條刺,總覺得有負他人,新戀情點會愛得舒服坦然心安理得?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 isallaboutlove 於 2017-1-11 04:52 PM 發表

放生你男友啦,佢值得更好
唔好一味教人分手好無陰功,如果當事人仲有三分理智,不如教佢理智d解決問題,將傷害減至最少

你班人中意睇人變心,又多一個情傷受害者就食花生要不得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 今天含情的貓奴 於 2017-1-11 04:38 PM 發表

我覺得樓主已經唔愛你男友,分手吧啦!你唔珍惜佢,自有珍惜佢嘅人在!咁好仔都唔要,真係覺得你蠢,佢咁努力工作都係你話過要結婚買樓,佢咁努力係以後比個好生活你,咁好嘅男仔去邊度搵呀!唔好後悔! ...
男人不壞女人不愛

女人感性上會覺得有個男仔明知有阻礙都照上係會加分…

但理智上其實咁做要不得,君子不奪人所愛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pretty_ugly 於 2017-1-11 01:58 PM 發表

我本身有個對我好好既男朋友,我地一齊左就快4年,我地係由朋友撮合既~~
其實我地一直都冇乜大起伏既~~係間唔中會鬧下交咁~~

咁我係一個OL,返一至五姐,見星期六得閒,所以之前就起同區搵左份part time~~可以賺錢,又 ...
首先我想講一講你現在的情況,男仔追女仔係唔會你理你有冇男朋友,佢不停追你係因為你不停俾機會佢,所以個男仔會覺得就來追到你,因為每段戀愛開始都是快樂的,你想想當初男朋友最追你時係唔係又係一樣,你覺得你男朋友好悶冇新鮮感這是正常的,因為你對得佢太長時間,愛情已變成親情了,而現在這個追你的男人,比到你的是愛情,不過三年後,佢就會變成你現在男朋友這樣一樣冇新鮮感!最後要點做你自己決定,你可以選擇同這個追你的男人偷情,但都係你自己決定

回覆 引用 TOP

長痛不如短痛,放手啦!對你對佢都好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樓上的筍盤 於 2017-1-11 05:03 PM 發表

長痛不如短痛,放手啦!對你對佢都好
唔好一味教人分手好無陰功,如果當事人仲有三分理智,不如教佢理智d解決問題,將傷害減至最少

你班人中意睇人變心,又多一個情傷受害者就食花生要不得

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。