註冊 登錄



打印

[其他] 緊急,類固醇問題

緊急,類固醇問題 E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
我老婆上兩星期開始隻眼睇野無啦啦好曚好暗,但一段時間又正常,最初以為只係眼睛太攰,始終唔係太放心下睇左私家醫生,醫生立即轉介佢去醫院,星期五夜晚醫生幫佢做初步腦掃瞄,話個腦好清可以排除最嚴重既問題,但建議抽骨髓同磁力共振作進一步檢查。
琴日朝早10點入醫院報到時醫生話佢左眼神經線發炎,需要打類固醇,但右眼需要抽骨髓睇下到底咩事,下午醫生覺得首先要做既係抽骨髓而唔係打類固醇。
今天再返醫院報到,醫生只係幫佢抽抽血就叫左我老婆返屋企,但係岩岩收到醫院電話 話佢左眼嚴重左,怕唔係神經線發炎咁簡單,叫佢立即返醫院打類固醇,話唔使抽骨髓住。但係有個問題係我老婆仲餵緊人奶,醫生話資料上面可以打完類固醇繼續餵人奶,但醫學上面無百份百既肯定。
因為我女差不多2歲但訓覺前要埋身食人奶先訓得著,但醫生既答案令我地唔知點。希望各位可以幫下忙,麻煩晒大家
我知道一個男人問母乳令你地會尷尬但我一心幫下老婆,希望你地唔好介意!



實用相關搜尋: 男士 醫院 電話 醫生 檢查 訓覺 訓覺 眼睛

回覆 引用 TOP

 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票



重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Right Reserved.
版權所有,不得轉載。