註冊 登錄

[發問] 醫生話糖尿高 香討焦點

醫生話糖尿高 E-mail 此主題給朋友

bb 24w,,1月出世....去政府醫生話糖尿高.......我8.8  .醫生話4-7先合格

請問關唔關高齡事既呢????除左介口..仲有d咩可以做呢????????

回覆 引用 TOP

醫生有冇話可以點做? 都係唔好食咁多高糖粉野,keep 住 check 住,好似28W 會再去飲多次糖水?

回覆 引用 TOP

你父母輩有糖尿病嗎?可能遺傳

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mini20160607 於 2016-9-29 08:49 AM 發表
醫生有冇話可以點做? 都係唔好食咁多高糖粉野,keep 住 check 住,好似28W 會再去飲多次糖水?
比左份小冊子跟住個餐單食...個d糖水飲到想嘔......要我自己買個機篤手指記錄低

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mini20160607 於 2016-9-29 08:50 AM 發表
你父母輩有糖尿病嗎?可能遺傳
冇呀....我係醫院見到有成6個大肚婆一齊等...係咪咁多人都高呢??????

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mini20160607 於 2016-9-29 08:49 AM 發表
總要每1星期篤2日/...每日7次......如果我冇篤一次就要入院......會唔會太誇張呀?????

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kccklove6 於 2016-9-29 04:35 發表

總要每1星期篤2日/...每日7次......如果我冇篤一次就要入院......會唔會太誇張呀?????
乖乖地聽醫生講啦
為左bb
好快就過

回覆 引用 TOP

為左BB健康都係跟足醫生指示啦

回覆 引用 TOP

當年我每日篤6次手指諗起都驚驚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vyvyhk125 於 2016-9-29 03:12 PM 發表
為左BB健康都係跟足醫生指示啦
係係!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 C+E 於 2016-9-29 05:21 PM 發表
當年我每日篤6次手指諗起都驚驚
你都係過來人。。。我都怕怕😖😖😖😖

回覆 引用 TOP

我都係,不過我只係篤飯後2小時果次炸喎。

熱門搜尋: cosmetics 豐胸 cosmetic 保濕產品推介

回覆 引用 TOP

當時我要篤每日3餐餐前,餐後的血糖

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eggwong 於 2016-9-29 11:08 PM 發表
我都係,不過我只係篤飯後2小時果次炸喎。
篤一次都覺得痛

熱門搜尋: 頭髮護理 染髮 甩頭髮 頭髮稀疏 hair

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 C+E 於 2016-9-30 10:36 AM 發表
當時我要篤每日3餐餐前,餐後的血糖
我而家每一次篤。每一次都好矛盾。。明知痛都要篤。。😖😖

熱門搜尋: 瘦身 collagen 去斑 香水 保濕精華

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 18 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。