註冊 登入

[發問] 太太話坐月返娘家

附近有冇酒店呀。你在附近住下得嘛?

回覆 引用 TOP

我都係番娘家坐月呀,我老公好支持喎,起碼我自己覺得咁係最舒服。你似乎介意唔同姓多d

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wingwing1234566 於 28-9-2016 14:55 發表

因為我同太太出左黎兩個住,下個月就生得,怕我兩個生手搞吾掂,深圳已經請左陪月阿姨準備曬BB用品,有中港車,吾洗佢行路過關,今日我上網查可以幾耐拎齊證件返深圳,點知話吾返去坐月,話返娘家,其實就系佢阿爸恨 ...

而家好多女仔都翻自己屋企坐月架啦! 有問題咩? 自己屋企永遠好過人地屋企囉! 搬出黎住梗加要翻自己屋企啦!

回覆 引用 TOP

三千萬豪宅六年供完,但竟然安排個老婆返大陸坐月,果度又唔係佢鄉下,你話外國空氣好瓥ㄧ隉A完全唔合理囉,生完咁辛苦仲要佢一個人生路不熟的環境靠一個陌生人照顧,斷六親咁,你無牮X?好懷疑你有幾為佢設想,放佢番娘家,等佢屋企人錫番下佢啦。

回覆 引用 TOP

好奇問, 阿B點過關 ? 未攞出世紙可以過關?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hoikin_hk 於 2016-10-3 03:59 PM 發表

好奇問, 阿B點過關 ? 未攞出世紙可以過關?
6日就可以拎齊證件返去,我第一個小朋友都系

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jesuisPomme 於 2016-10-1 02:41 PM 發表

就講食品安全深圳都夠差啦 真係估唔到會有人走返上大陸坐月。 如果你老婆餵人奶 咁食既野會直接過比阿B,你想佢食超標農藥?抗生素同瘦肉精?定係每日走私上深圳,如果你自己有農場又另計既。何況生完攞證件都 ...
吾一定,衣家D内地人買嘢都好小心,亦都吾係大陸所有嘢都有問題的H。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chiwing64 於 2016-10-3 11:41 PM 發表

吾一定,衣家D内地人買嘢都好小心,亦都吾係大陸所有嘢都有問題的嘅。
真天真 你一定無係大陸生活過

回覆 引用 TOP

生完既女人,有自己媽媽照顧點都好過陪月。

回覆 引用 TOP

39 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。