註冊 登錄

[發問] 太太話坐月返娘家

引用:
原帖由 clay928 於 2016-9-29 04:40 PM 發表

你比潮州佬更潮州佬lo
你同你外父唔妥ga?
今次你老婆話事啦,唔好比壓力佢,產前產後最易抑鬱。你老婆都十月懷胎左,唔係再忍多一兩個月都唔得呀?
你外父叫你老婆返去,無叫你全家,咪自作多情。bb成世對住你啦,呢 ...
其實系我外父佬吾妥我,我同佢女結婚,外父先上過我屋企,就狂彈我間屋風水吾好,話說一入門個廚房系左手面,,要右手先好,又話間房床尾對住塊落地大玻璃,對個人運程吾好,話曬我都住緊九龍站成3千幾萬單位,6年已經比曬全數o我做銀行投資部門就話我吾實際無一技之長。吾通好似佢做廚房就一技之長

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wingwing1234566 於 2016-9-29 10:27 PM 發表

其實系我外父佬吾妥我,我同佢女結婚,外父先上過我屋企,就狂彈我間屋風水吾好,話說一入門個廚房系左手面,,要右手先好,又話間房床尾對住塊落地大玻璃,對個人運程吾好,話曬我都住緊九龍站成3千幾萬單位,6年已 ...
你外父係畸呢,你後輩做細既咪尤佢lo. 同佢癲做咩?你同佢對抗即係一擔擔。你幾叻都唔及你忍到佢叻!
你唔好令你老婆難做。

回覆 引用 TOP

你住九龍站3千萬的單位, 咁叫你外母搬去你度住, 陪你老婆坐月囉
咁就唔駛10個人逼埋一間屋啦

回覆 引用 TOP

唔係個B 坐月, 係你太太坐月, 父母係你太太成世人最親同最可靠H人,只有自己媽媽會係呢個時候無條件給予最大幫忙。 我唔覺得有咩問題。
引用:
原帖由 wingwing1234566 於 2016-9-28 05:52 PM 發表

問題系個B坐月做乜吾返自己屋企,要去外家,又吾系跟佢姓,係我外父佬恨屋企有個男孫-

回覆 引用 TOP

返屋企有屋企人照顧仲好啦

回覆 引用 TOP

車..... 咁大篇野, 原來樓主同外父唔岩, 去家事版講啦

回覆 引用 TOP

話時話,深圳請陪月要幾錢?我都可能要請。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 火爆羊咩咩 於 2016-10-1 03:56 AM 發表

話時話,深圳請陪月要幾錢?我都可能要請。
1萬2千,個陪月阿姨系我朋友之前用過話幾好-好怕請到吾好的

回覆 引用 TOP

啱啱生完就要坐長途車。。陰公,我尋日上產後講座,話1個月內,摺衫都唔好,淨係瞓、食、去廁所,同餵人奶。
屋企咁大,點解唔留喺屋企?香港陪月大把。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 clay928 於 2016-10-1 02:12 PM 發表

啱啱生完就要坐長途車。。陰公,我尋日上產後講座,話1個月內,摺衫都唔好,淨係瞓、食、去廁所,同餵人奶。
屋企咁大,點解唔留喺屋企?香港陪月大把。
由沙田自己揸車返到深圳都系1個鐘,吾洗落車過關检查有幾陰公o香港得千幾呎,深圳獨立屋有有花園,環境空氣都好d,,

回覆 引用 TOP

就講食品安全深圳都夠差啦 真係估唔到會有人走返上大陸坐月。 如果你老婆餵人奶 咁食既野會直接過比阿B,你想佢食超標農藥?抗生素同瘦肉精?定係每日走私上深圳,如果你自己有農場又另計既。何況生完攞證件都要起碼十零日,咁你老婆點算?始終生完會想留返係自己熟悉既地方,心情最重要,同埋潮州人內孫外孫分得好清架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wingwing1234566 於 2016-10-1 02:20 PM 發表

由沙田自己揸車返到深圳都系1個鐘,吾洗落車過關检查有幾陰公o香港得千幾呎,深圳獨立屋有有花園,環境空氣都好d,,
第一個月要卧床,間屋大反而唔方便,去廁所都遠d. 屋幾大都唔關事
雖然空氣可能好d, 但香港擺部空氣清新機都得。不過最緊要你老婆自己揀先抖得安樂,佢千其唔好有壓力同憂心。

回覆 引用 TOP

自己父母照顧放心

回覆 引用 TOP

you sound incredibly selfish

回覆 引用 TOP

我自己都係返娘家坐月,對於我來講心情都好啲

熱門搜尋: 耳環 免費試用 韓國時裝

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。