註冊 登錄

[婚照分享] 超正的台灣婚照拍攝 v(^0^)v

超正的台灣婚照拍攝 v(^0^)v E-mail 此主題給朋友

話說這次pre-wedding,我前前後後都改了好幾次..不過這家的拍攝人員和服務人員真的是超棒!!!第一首先要謝謝服務人員Cathy的忍耐,因為我們常常有好多問題問,而且也改了好幾次時間,但是她都沒有覺得我們麻煩,令到我們感覺到好親切,而且回覆我們的問題非常快,謝謝Cathy! 第二點解會選擇呢間婚照拍攝公司是因為他們的拍攝風格好得意, 有側拍式同引導式2種,我找了很多公司都沒有一家好像他們有2種風格的拍照!!!所以都好期待...哈哈 而且婚照還有羊咩咩的喔!!首先側拍式就係有一個攝影師,一直沿途拍底你既一舉一動..由你地一出機場開始,一直拍,拍到婚照完畢!!所以都覺得呢位攝影師都幾辛苦!哈哈,但是他非常樂意為我們去拍照一些這麼漂亮的相片....謝謝你Amber 好啦, 唔講咁多了,去相~~~~呢的就是當日的側拍相...哈哈
我地一出機場,先黎一張有我地名字的板子

之後我地手拖手出機場啦~~~

我地去到旅人行館先送他們一個自己找朋友幫手弄的獎牌給他們

之後我地就開始試衫..試衫室真的超大呀..晚裝和婚莎多到呢~~~而且女生可以試5套,不過最後只能選3套喔!!哈哈

好啦.到男生了!!有一件白色和黑色的禮服提供,不過要事先說明的喔~~~

好啦,選好了就去化一些淡淡的妝,是用來拍一些側拍的照片!!而這位化妝師Hana 會全程陪伴我的...哈哈..好像公主一樣!!!

之後就開始講解呢2日的行程細節了!!!就由這位拍引導式的攝影師Eason為我們拍咯!!!

講解完畢就開始第一天的拍攝啦......側拍式
大家對望一下~~

互望咯~~

好搞笑的一張,我們都很少會這樣拍~~~哈哈

拍完之後,我們就出發去清境了,大約2-3小時車程就會到達了,而全程的司機就是為我拍攝引導式的Eason,真的要謝謝他啊~~~到了酒店門外,看見日落的風景,我地都忍不住都拍了這張超美的照片

我們住的這間酒店就是音樂城堡,我們放了行李,換了另一套衣服就出發去吃晚餐了..

第一天的行程完畢了!!!明天就是最開心,最期待,最精彩的一天啊!!!

回覆 引用 TOP

話好嘅羊咩咩哩?
“第二點解會選擇呢間婚照拍攝公司是因為他們的拍攝風格好得意, 有側拍式同引導式2種,我找了很多公司都沒有一家好像他們有2種風格的拍照!!!所以都好期待...哈哈 而且婚照還有羊咩咩的喔!!首先側拍式就係有一個攝影師,一直沿途拍底你既一舉一動..由你地一出機場開始,一直拍,拍到婚照完畢!!”——我想問下側拍係咪本身就包系package入邊珈?&禮服選擇多唔多?
你地D相好靚啊~期待你地嘅婚紗照

回覆 引用 TOP

恭喜拉!影婚照係很開心既事情!

回覆 引用 TOP

柯南更可愛

首先謝謝你的讚賞喔,哈哈!!!!好啦,回答你的問題先,首先關於羊咩咩呢,側拍同引導都有的,這些照片等一下就會有的啦!哈哈
另外開於你提到側拍係咪本身就包系package入邊珈?是的,package 已經包左呢2個拍攝技巧,所以你放心喔~~至於禮服選擇多唔多呢~~女生的比較多,男生就只有白同黑色選擇的!!

回覆 引用 TOP

好的很

謝謝你喔~~拍婚照真的是很開心的事喔~~~

回覆 引用 TOP

第2日我地就先食個靚靚早餐,然後就開始一整天的拍攝啦~~~不過拍攝前,先要做的就是化妝師Hana要幫我化靚靚喔!!!第一部份先化眼睛~~~

之後就穿上nubra+第一件的婚紗 然後就開始set頭

經過個半鐘頭,我終於都化好了妝啦..之後就到我男朋友啦~~登登登登

化好之後就出發去青青草原拍攝第一個的引導式+側拍式的照片啦..呢度係有羊咩咩的~~唔講咁多啦..去相
d羊咩咩都幾難控制望鏡頭的,哈哈.....

呢張真的好美,能夠捕捉到太陽..勁呀~~

呢張Eason說要搞笑的一張!!!

哈哈笑的一家,其實如果去影相,自備公仔/花球都可以的!!!

自己最喜歡的一張~~~~sweet sweet ^3^

好啦!!其餘2套的禮服拍照相會隨後分享啊~~~

回覆 引用 TOP

好啦好啦!!!第2套禮服出場啦...就係以cool,型的姿態來拍攝的...大家睇下就會知架啦...而我自己都好鍾意呢件禮服,因為顯得我很美喔~~哈哈

未看見呢張時以為拍得比較普通一點,點知出黎的效果超棒呀,好似油畫一樣呀,簡直靚靚靚

有紅,綠,黃色的葉子,真的十分之漂亮呀~~~

哈哈~~露背啦露背啦~~~

cool爆的樣子

甜蜜蜜的

好啦..到了最後一套啦~~~呢套就比較公主式的
好有動感的一張呀~~~

呢個花園都好靚架~~

sweet sweet ^0^ ^0^

以上的照片係沒有修改過的,你說是不是很厲害呢~~~最後,,我地換番自己d衫就去行街街買手信....之後就去食飯啦~~~

而我地一共拍了100張引導式的婚照, 側拍就有150張~ 你地如果有嘢想問,歡迎問我丫~^^
如果大家想睇可以去yahoo search Lizen157, 果度有好多相可以睇, 我既相都有得睇返架~
經過一整天的拍攝,我地真係超開心架.好似一邊玩一邊拍,而且附合我們的要求,你們是最棒的..係呢度要多謝Cathy , Eason , Amber(雖然沒入鏡) 和 Hana , 你地真係超超超超超好玩啊~~~~下次我們再來台中探你們喔~~~

回覆 引用 TOP

我都系呢間落咗訂,book咗清境嘅櫻花期.
版主除咗系台中影婚紗相,仲有無去台灣其他地方行下、玩下吖?有冇咩好玩嘅推薦?

回覆 引用 TOP

Daisy

Good,好好enjoy拍攝過程呀!!!你全程唔會覺得辛苦架!!他們超nice的!!
我地上次只逗留2日,所以就全程係台中玩..沒有去九族文化村,日月潭呢D地方呀~~~不過呢2度我較早前去台中時已經去過了!!!如果你地逗留的時間係長..可以去下呀!!!唔錯的!!!
而我地果日睇完相之後,去酒店休閒一陣就去宮原眼科食下雪糕,之後夜晚就搭客運去逢甲夜市食食食~~買買買~~第2日我地就去一中街食嘢加行街街,之後再去高美濕地,呢度超美呀~~~

回覆 引用 TOP

靚!好中意你著果條全黑嘅裙~cool cool地!

回覆 引用 TOP

cici

Thanks thanks..cici,我都好鐘意呢條黑色禮服架!!多謝你的讚賞呀,好開心呀!HAHA

回覆 引用 TOP

好中意你企系樓梯上邊過張,旁邊D紅楓葉好靚

回覆 引用 TOP

請問樓主呢間,係香港JOIN定TW?
成套咩價錢?

回覆 引用 TOP

Avivake

多謝Avivake的讚賞呀~~~本人都比較喜歡黑色造型的照片呀!!!嘻嘻

回覆 引用 TOP

Janusdee

你好呀~~Janusdee , 我係台灣網旨join的,你可以係yahoo打lizen157,你就會見到係旅人行館,佢地有線上查詢的,佢地個網旨有晒唔同地方的package,你可以參考一下你想要那個,而我就係揀左清境戀語的 如果你想知得更清楚,你可以再問我的!!!

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 42 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。