註冊 登入

做家庭主婦其實好慘

做家庭主婦其實好慘 E-mail 此主題給朋友

-俾老公食住, 一旦他唔俾家用你就慘, 買野要俾他度住
-同社會脫節太耐, 出來工作只可以做些低質工作
-自己都有父母照顧, 咁無收入時, 點俾自己娘家?
-老公如果唔有錢, 大家生活質素下降

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 6@hk 於 2016-9-12 11:58 PM 發表

中國有10億個窮人想做香港人
你有香港人身份已經很幸福
做人要知足。
good. 可圈可點..

古今股神, 皆陣列在前.
華倫·自助餐  /  左治·索K仔  /  傑西·佛地魔  /  安德烈·科斯托水龍 / motilek03

回覆 引用 TOP

點解唔搵份兼職做

回覆 引用 TOP

係,所以結婚生孩子前要有共識。

我老公搵得唔多,但佢係全部錢俾哂我管。
咩費都交哂我管理,每月給他基本需要搭車,午飯的錢。
餘下就買餸、孩子雜費…之類。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 macy0212 於 2016-9-13 03:20 AM 發表

你好彩遇到好老公

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 macy0212 於 2016-9-13 03:20 AM 發表

日本老公把所有薪金比老婆管,文化問題。

回覆 引用 TOP

只可怪自己小時唔讀好書,有智識有學識自然選擇到上流老公,或可靠自己搵錢唔洗睇人面色

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 4player 於 2016-9-13 08:45 AM 發表

只可怪自己小時唔讀好書,有智識有學識自然選擇到上流老公,或可靠自己搵錢唔洗睇人面色
上流老公會有咩分別?
唔會下流?

回覆 引用 TOP

大家咁快估到樓主唔係香港人?

回覆 引用 TOP

我幾時說過我自己係大陸人呢?
😅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 4player 於 2016-9-13 08:45 AM 發表

所以香港咁多剩女係有原因。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fanny5695 於 2016-9-13 02:56 PM 發表

我幾時說過我自己係大陸人呢?
😅
港女比較少選擇做主婦。

熱門搜尋: 浸大持續進修學院 課程 diploma

回覆 引用 TOP

一些些。依家學歷高左,有智慧有遠見都會出返來工作。萬一將來個男人變心、對你差,都有能力照顧自己、保護自己

當然,除子棋等等例外

回覆 引用 TOP

64 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。